Motorinde ve benzinde indirim yapılması bekleniyor

Geçen hafta motorine 30 kuruşluk zammın ardından gelecek indirim 10-14 kuruş aralığında kalabilir. Nedeni ise ABD’de petrol stokunun beklentiden çok azalması nedeniyle motorin endeksinin 648 dolara çıkması.

Haberler 21.04.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziranda erken seçim yaplaca açklamasyla dövizdeki aa yönlü hareketlilik sonrasnda gözler, dolar kurundaki artla pe pee zamlanan akaryakt fiyatlarna ve dolardaki düüün ayn hzla pompaya indirim olarak yansyp yansmayacana çevrildi. Motorine geçen hafta art arda zam gelmi fiyat önce 11 Nisanda 17 kuru, ardndan 12 Nisanda da 13 kuru artmt. Benzine ise 14 Nisandan geçerli olmak üzere 16 kuru zam yaplmt. Petrol sektörü uzmanlar, önce motorinde ardndan da benzinde indirim beklendiini, motorine en geç sal günü 10-14 kuru aralnda indirim yaplabileceini söyledi.

ABDNN STOK VERLER ENDEKS UçURDU

Sektör temsilcileri, akaryakt fiyatn dolarn yan sra Brent petrolün ve dier baz unsurlarn da etkilediini belirterek, Örnein ABD, her hafta ham petrol stoklarn açklar. Bu da fiyatlar etkileyen bir öedir. Beklenti, stoklarn 500 bin varil dümesi yönündeydi. Stoklarn, 1.5 milyon varil dütüü açkland. Böylece benzin endeksi ton bana 683 dolardan 693 dolara, motorin endeksi de 637 dolardan 648 dolara çkt dedi. Endekste yukar doru hareket motorinde daha yüksek oranl indirimin frenlenmesine ve 48 saat önce yaplmas hesaplanan indirimin ötelenmesine yol açt.

EN GEç SALI GÜNÜ POMPAYA YANSIR

Vatanda, dolardaki artn hzla akaryakta zam olarak yansd, buna karlk dolar ya da petroldeki düüün gecikmeli olarak pompay etkiledii kanaatini tayor. Petrol sektörü, dövizdeki düüün cumartesi ya da en geç sal günü motorin fiyatlarna yansmasn beklediklerini belirterek, Akaryakta, indirim de zam da ngilteredeki Plattsta (Türkiyenin, fiyatlar belirlerken dikkate ald piyasa) 5 günlük benzin ve motorin fiyat ortalamalarna baklarak yaplyor. Enerji yönetimi bu verileri anbean izliyor dedi.

Ana Sayfaya Git