Motorine indirim geldi

Küresel piyasalardaki petrol fiyatlarında gerçekleşen sert düşüşler Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarına olumlu yansıyor. Akaryakıt sektörü yetkililerinden aldığı bilgiye göre motorinin litre fiyatında bu gece yarısı itibari ile 21 kuruş indirim bekleniyor.

Haberler 17.04.2020 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Corona virüsünün etkileri ile düüe geçen petrol fiyatlar her geçen gün farkllk gösteriyor. Bu durum Türkiyede akaryakt fiyatlarnn da çok sk deimesine neden oluyor. Sektör kaynaklarndan alnan bilgiye göre motorinin litre fiyatnda dün gece yarsndan itibaren geçerli olmak üzere 21 kuru indirim yapld.

BENZNDEN UCUZ OLACAK

Motorinin litre fiyat u an stanbulda 5.31 TL, Ankara ve zmirde ise ortalama 5.39 TL seviyesinde bulunuyor. Beklenen indirimin pompa fiyatlarna yansmas halinde motorin uzun bir arann ardnda tekrar benzinden daha ucuz olmu olacak.

ANLAMA çARE OLMADI

Sene banda 66 dolar olan Brent tipi petrolün varil fiyat, salgnn küresel talebi düürmesine, bir de Suudi Arabistan ile Rusya arasnda balayan fiyat sava eklenince 22 dolara kadar geriledi. ABDnin giriimleri sonucunda Suudilerin ban çektii Petrol hraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusyann ban çektii ülkelerin günlük 9,7 milyon varillik üretim kesintisi karar da fiyatlarn dümesine çare olmad. Anlama öncesinde 34 dolara kadar yükselen fiyat, daha sonra tekrar 27 dolara kadar geriledi.

Ana Sayfaya Git