Motorine zam

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), Twitter hesabından motorinin litre fiyatına 12 kuruş zam beklendiğini duyurdu. Zam, dün gece yarısından itibaren geçerli oldu.

Haberler 31.12.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zam sonrasnda motorinin litre fiyat stanbulda 4.37 liradan 4.49 liraya, Ankarada 4.43 liradan 4.55 liraya yükselecek. Geçen hafta benzinin litre fiyatna 10 kuru zam yaplm, motorin deimemiti.

ESNAFLARIN TEPKS

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, akaryakt datm irketlerince motorinin litre fiyatna bu gece yarsndan geçerli olmak üzere yaplan 12 kuruluk zamma ilikin Acilen ticari araçlarmza ticari akaryakt indirimi uygulanmal ve esnafmzn maduriyeti önlenmelidir. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, motorin fiyatlarnn artrlmas ile yeni ylda birçok ürüne zam geleceine, bunun da enflasyonun artmasna ve dar gelirli halkn skntya girmesine neden olacan belirtti.

Söz konusu zammn uygulanmadan geri çekilmesi gerektiini savunan Palandöken, Sürekli petrole zam yaplmas oför esnafmz da zor durumda brakmaktadr. Artk esnafmz bu zamlarn altndan kalkamaz oldu. Acilen ticari araçlarmza ticari akaryakt indirimi uygulanmal ve esnafmzn maduriyeti önlenmelidir. Aksi halde nakliye ve tamaclk fiyatlarna sürekli zam yaplmas halkmz da madur etmektedir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git