MTV'nin ilk taksidini kaçırmayın!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksit ödemesi ocak ayı itibarıyla başladı.

Haberler 18.01.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ocak ve temmuz olmak üzere iki eit taksit eklinde ödenen MTVnin ilk taksidini ödemek için son gün 31 Ocak. Aracn cinsi, motor silindir hacmi, ya, 2018den önce trafie çknn olup olmad ve vergisiz deeri baz alnarak hesaplanan MTVde bu ylki art ise yüzde 12 olarak belirlenmiti. Buna göre; en düük MTV 101 lira olurken, en yüksei ise 45 bin liray ayor.

ÖDEME NEREDEN YAPILIR?

MTV borcunu ödemenin birden fazla yöntemi var. Araç sahipleri nteraktif Vergi Dairesinin internet sitesi ivd.gib.gov.tr üzerinden ifre girmeden MTV Ödeme alanna plaka ve TC kimlik numarasn yazarak borçlarn ödeyebilir. Gelir daresi Bakanlnn (GB) mobil uygulamas üzerinden de 02:00-22:00 saatleri arasnda kredi kartlaryla ödeme yaplabiliyor. Ayrca e-Devlet üzerinden ve tüm vergi dairelerinden MTV borcunu ödemek mümkün.

TAHSLAT PROTOKOLLERNDE DEKLK

Gelir daresi Bakanlnca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocaktan geçerli olmak üzere deiiklie gidilmiti. Buna göre; vergi, harç, ceza ve dier alacaklarn vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankas, Halk Bankas, Vakflar Bankas, Ziraat Katlm, Vakf Katlm, Türkiye Emlak Katlm Bankas ile PTT vastasyla tahsiline devam edilecek. Ödeme için bu bankalarn mobil uygulamas, telefon bankacl veya ubeleri kullanlabilecek.

ÖZELDE KRED KARTIYLA

Özel bankalar tarafndan nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kart, havale ve EFT yoluyla tahsilat yaplamyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kart kullanlarak ödenebilecek. Dier yandan irketler ancak kamu bankalar üzerinden nakit ödeme yapabilecek. EFT yaplsa da bu sefer vergi ödeme makbuzu alnamayaca için ayrca makbuzun vergi dairesinden alnmas gerekecek.

TE TAKST YAPAN BANKALAR

DenizBank: Kredi kartyla yaplan ödemelerde 3 taksit, DenizKartm uygulamasna özel 6 taksit avantaj sunuyor.

Bankas: Maximum Kartla 300 TL ve üzeri MTV ödemelerine 3 taksit imkan sunuyor.

Kuveyt Türk: Salam Kart, Sale Plus, Seyyah Kart ve Özel Bankaclk kredi kartlar ile yaplacak ödemelerde 3 taksit uyguluyor.

Ziraat Bankas: Bankkart ve Bankkart Baakn kredi kart özellii ile Ziraat Mobil, nternet ube, ATM, gib.gov.tr kanallar üzerinden yaplacak 100 TL ve üzeri MTV ödemeleri 3 taksite bölünüyor.

Vakfbank: VakfBank World kredi kartyla yaplan MTV ödemelerine 2 taksit var.

Halkbank: nternet ubesinden, Halkbank Mobil, Halkbank Dialogdan ya da gib.gov.trden yaplan MTV ödemelerine 3 taksit uyguluyor.

Yap Kredi: Worldcard ile 100 lira ve üzeri MTV ödemelerini 3 taksit ile yaplabiliyor.

TEB: Kredi kartyla 1-31 Aralk 2019 arasnda toplam 750 TL akaryakt alm yapanlara MTVyi indirimli ödeme imkan sunuyor.

Akbank: Axess kredi kart ile MTV ödemelerine 2 taksit salyor.

Garanti BBVA: Bonus kart ile MTV ödemesini yapanlara 2 taksit sunuyor. Ayrca GarantiPay ile ödeme yapana 3e kadar taksit yapyor.

DOLANDIRICILARA DKKAT!

Bu arada dolandrclar da bo durmuyor. Gelir daresi Bakanl, internet sitesinden vatandalar dolandrclara kar uyard. nternet Vergi Dairesinin ekran görüntülerinin kullanlarak bakanln internet sayfasnn taklit edildii belirtilen uyarda, Vatandalarmz maduriyet yaamamak için Motorlu Tat Sorgulamas ve Kredi Kart ile Ödeme sayfasna gib.gov.tr adresimizden ulamaldr denildi.

Ana Sayfaya Git