Muş bölgesinde hububat rekoltesi

Muş'ta arpa ve buğday hasadında yüksek rekolte beklentisi

Haberler 07.07.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü Mehmet Aydn:

Geçen yl, dönümünde 230 kilogram ürün veren arpann bu yl en az 300 kilogram, dönümünde 216 kilogram ürün veren budayn da yine 300 kilogram ürün vermesini bekliyoruz

Dou Anadolu Bölgesinin önemli hububat merkezlerinden Muta, arpa ve buday hasadnda geçen yla göre art bekleniyor.

Mu Ovasnda hasadna balanan arpa ve budayda düzenli yalar dolaysyla bu yl yüksek verim bekleniyor.

l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü Mehmet Aydn, gazetecilere yapt açklamada, Mu Ovasnn bölge ve Türkiye için önemli bir hububat merkezi olduunu söyledi.

Bu yl ilkbahar mevsiminin yal geçmesi dolaysyla buday ve arpa üretiminde art beklediklerini belirten Aydn, Geçen yl, dönümünde 230 kilogram ürün veren arpann bu yl en az 300 kilogram, dönümünde 216 kilogram ürün veren budayn da yine 300 kilogram ürün vermesini bekliyoruz. dedi.

Yüksek rekolte beklentisi

Aydn, il genelinde 130 bin hektarlk alanda hububat ekimi gerçekletirildiini, çiftçiye mazot ve gübre destei verildiini kaydetti.

Mu Ziraat Odas Bakan Hakim Yldrm ise bölge halknn en büyük geçim kayna olan arpa ve buday üretiminde bu yl önemli bir art beklediklerini, bunun da çiftçinin yüzünü güldürdüünü söyledi.

u anda Mu merkez ile Malazgirt, Bulank, Hasköy ve Korkut ilçelerinde arpa ve buday hasadna balandn ifade eden Yldrm, Ancak girdi maliyetleri biraz pahal olduu için çiftçinin kar da ayn. Biçerler geçen sene biçtii fiyattan yüzde 50 artla hasat yapyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git