Muhtaç ailelere kömür yardımı

İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenecek muhtaç ailelere kömür yardımı yapılacak.

Haberler 31.12.2019 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhtaç Ailelere Isnma Amaçl Kömür Yardm Yaplmasna likin Cumhurbakan Karar, 1 Ocak 2020de yürürlüe girmek üzere Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, her il ve ilçedeki sosyal yardmlama ve dayanma vakflarnca muhtaçlk kriterine uygun olarak yardmdan faydalanabilecek aileler tespit edilecek.

Datm yaplacak kömür miktar, aile saylar, bölgenin iklim koullar, geçmi yllara ait datm miktarlar ve kömürün sl deerleri dikkate alnarak Hazine ve Maliye Bakanlnca belirlenecek.

Datm yaplan kömür, muhatap ailenin snma ihtiyacnn karlanmas dnda herhangi bir tasarrufa konu edilemeyecek. Kömür teslimatlar, söz konusu kararn hükümleri çerçevesinde ailelerin ihtiyaçlar nispetinde yaplacak.

Karar kapsamnda 2020de vakflara ve vakflarca belirlenen ailelere dorudan yaplacak kömür sevkiyatlar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlnca belirlenecek kriterlere göre, Türkiye Kömür letmeleri Kurumu (TK) ve Türkiye Takömürü Kurumu (TTK) genel müdürlükleri tarafndan belirlenen sevkiyat program dahilinde yaplacak.

ALELERE KÖMÜR YARDIMI

TK ve TTK tarafndan vakflarca bildirilen teslim noktalaryla belirlenen ailelere dorudan gönderilecek kömür, sevkiyat noktalarnn konumuna göre belirlenecek nakil vastalaryla TK ve TTK sorumluluunda nakledilecek.

Sevkiyat program, belirlenen datm takvimine uygun yaplacak. TKnin karar kapsamnda dataca kömür öncelikli olarak kendi ilettii sahalardan temin edilecek.

TCDD Tamaclk A ile tanacak kömüre bu kurulu tarafndan öncelik verilirken, TK ve TTK ile TCDD Tamaclk A arasnda öncelik ve tama konusunda protokol yaplacak.

Karar kapsamnda datlacak kömürün Posta ve Telgraf Tekilat Anonim irketi (PTT) tarafndan tanacak ksmna ilikin de TK ve TTK ile PTT arasnda, kömürün vakflara veya vakflarca belirlenen ailelere dorudan teslimi konusunda protokol yaplacak. Kömür tesliminden doan vergi ve harçlar (KDV dahil) TK ve TTK tarafndan ödenecek. Vakflarca belirlenecek muhtaç ailelere dorudan iletilecek kömür bedeline ilikin faturalar, ailenin ikamet ettii ilçede bulunan vakf adna düzenlenecek. PTT tarafndan ailelerin adreslerine dorudan iletilecek kömürün datmna ilikin ek ücrete ait fatura TK veya TTK adna düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git