Muhtarlarla su istişaresi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kocaköy ilçesinde muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.

Haberler 01.03.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, ilçelerde altyap ve içme suyu sorunlarn çözmek amacyla mahalle muhtarlarn dinliyor.

Kocaköy lçe Milli Eitim Müdürlüü Toplant Salonunda düzenlenen programa Kocaköy Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman, DSK Daire Bakanlar ve mahalle muhtarlar katld.

Programda konuan konuan DSK Genel Müdürü Frat Tuti, kurumlarnn kar amac gütmeden tamamen kamu hizmeti sunduunu ve gelirlerini yatrma dönütürdüünü belirtti.

çme suyunun sorun olmaktan çkmas için kayp-kaçak kullanmnn son bulmas gerektiini vurgulayan Tuti, içme suyunun özellikle bahçe ve bostan sulamalarnda kullanlmasndan kaynakl birçok kiinin suya ulamasn engellediini dile getirdi.

KOCAKÖYE 24 SAAT KESNTSZ çME SUYU VERLYOR

Kocaköy e 24 saat kesintisiz içme suyu verdiklerini belirten Tuti, ilçe merkezi ve krsal mahalleler dahil olmak üzere DSKnin, 32 su deposu ve 37 adet de sondajnn bulunduunu kaydetti.

2021de Kocaköyde kayp-kaçak orannn yüzde 73, su tahsilatnn 531 bin 126 TL ve elektrie ödedikleri miktarn 1 milyon 792 bin TL olduuna deinen Tuti, DSKnin, ilçe ve krsal mahallelerde daha iyi yatrmlara imza atmas için kayp-kaçak orann aa seviyelere çekmeleri gerektiini söyledi.

DSKnin ilçedeki çalmalarn anlatan Tuti, Kocaköy ilçemizde 2021de 1330 metre içme suyu, 1473 metre kanalizasyon hatt yaptk. 816 adet içme suyu ebeke ve abone hatlarnn arzasn giderdik. 287 kanalizasyon arzasna annda müdahalede bulunduk. Yine 693 kanalizasyon arzasn vidanjör araçlaryla giderdik dedi.

2022DE ÖNEML çALIMALARA MZA ATACAIZ

DSKnin, 20222de Kocaköy ilçesinde önemli yatrmlara imza atacan ifade eden Tuti, Arcud Küme Evleri kanalizasyon ebeke hattn yenileyeceklerini aktard.

Kokulupnar Mahallesinin kanalizasyon ana ebeke hattn yenileyeceklerini kaydeden Tuti, Boyunlu Mahallesine yeni sondaj kuyusunun terfi hatt döeyeceklerini bildirdi.

Tuti, konumalarn u ifadelerle tamamlad, Kocaköy merkezde yeni sondaj kuyusunun terfi hattn döeyeceiz ve ayakl su deposunun bakm-onarmn gerçekletireceiz. Ksal mahallelerimizde kuruyan sondajlarmz bulunmaktadr, bunun için yeni sondaj açma çalmalarn balatacaz. çme suyunu kaynaktan alan Arkba Mahallesi, için biriktirme havuzlar ina edeceiz. çal Küme Evlerinin içme suyu sorununu çözeceiz. Atksular çevreye akan ve kötü kokuya sebep olan mahallelerimize yeni kanalizasyon hatlarnn imalatn yapacaz.

Ana Sayfaya Git