Müjde üstüne müjde

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesi bir bir hayata geçecek. Emekliye iki ikramiye, gençlere üç asgari ücret, yeni asgari ücretin belirlenmesi yeni kabinenin ilk işleri arasında yer alacak.

Haberler 15.07.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni yönetim sistemiyle birlikte birçok konuda olduu gibi çalma hayat ve sosyal güvenlik alannda da önemli reformlar yaplacak. çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanl görevini yürütecek olan Zehra Zümrüt Selçukun önünde çok önemli dosyalar bulunuyor. Yeni dönemde çalma hayat ve sosyal güvenlik alanlarnda yaplacaklarn ipuçlar aslnda Bakan Recep Tayyip Erdoann açklad AK Partinin seçim beyannamesinde bulunuyor. te yeni dönemde gerçekleecek baz yenilikler öyle:

EMEKLYE K KRAMYE

Emeklilik hizmetleri etkinletirilecek. Refah düzeyleri desteklenmeye devam edecek. Ylda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramlarnda 1.000er TL emekli ikramiyesi verilmesi devam edecek.

EMEKLNN PRM DEVLETTEN

Emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlar silinecek.

Emeklilere ikinci emeklilii açacak tamamlayc emeklilik programlar devreye alnacak. 1829 ya aralndaki giriimci gençlerin ilk defa BaKur kapsamna girmesi halinde 1 yl süreyle BaKur primlerini devlet ödeyecek.

ESNEK çALIMA GELYOR

Önümüzdeki dönemde çalma hayatnda esneklii esas alan, çalma barn ve sosyal diyalog mekanizmalarn güçlendiren, çalanlarn karar alma mekanizmalarna katlmn artran bir yaklam benimsenecek.

Ölümle veya sürekli i göremezlikle sonuçlanan i kazas olmayan, 10dan fazla çalan bulunan çok tehlikeli iyerlerine tevik uygulamas balayacak.

VERENE TEVK YAZILIMI

verenler için hangi tevikten faydalanabileceklerini sorgulayabilecekleri bir yazlm uygulamaya konulacak.

Her bir sigortal için tevik süresi 12 ay iken; gençler, kadnlar ve engelli vatandalar tevikten 18 ay süreyle yararlandrlacak.

3.600 GÖSTERGE MAAI ARTIRACAK

Bakan Selçukun bu dönemde önündeki önemli dosyalardan birisi de öretmen, polis, hemire, din görevlisi ve idareci memurlarn göstergelerinin 3.600e çkartlmas olacak. Böylece 1.5 milyona yakn memur ve emeklisi için ikramiyelerde ve emekli maalarnda art imkn gelecek.

YEN ASGAR ÜCRET

Bakan Selçuk, aralk ay ile birlikte asgari ücret tespit komisyonlarna bakanlk ederek 2019 yl asgari ücretinin belirlenmesi çalmalarn da yürütecek. Ayrca istihdam tevikleri ile ilgili de önemli kararlara imza atacak. Memur annelerin esnek ve yarm gün çalmalaryla ilgili yönetmelik masasnda olacak.

SOSYAL YARDIMLAR KESNTSZ SÜRECEK

Bakan Selçukun çalma dnda aile konusundan da sorumlu olmas özellikle sosyal yardmlar ile ilgili çalmalar da yürütmesini salayacak. Kadnlar bata olmak üzere dezavantajl kesimlerin istihdamnn kolaylatrlmas, engelliler ve yallar ile ilgili sosyal yardmlar da yeni dönemin konular arasnda olacak.

GENçLERE Üç ASGAR ÜCRET

Gençler çin Sosyal çalma Program kapsamnda üniversiteli gençlerin yazn çalma imknna kavumasyla ilgili uygulama da Bakan Selçuk tarafndan gerçekletirilecek. Gençler bulunduklar ehirlerin sosyal, corafi durumuna göre yal bakm, sosyal hizmetler, eitmenlik, koçluk, folklor eitmenlii, aaç dikimi gibi iler yaparak hem toplum yararna çalm olacak hem cep harçl biriktirecek hem de sigortas balayacak. Gençlere 1 aylk hizmetleri sonunda net asgari ücret tutarnda (bu yl bin 603 lira) ödenecek.

Ana Sayfaya Git