Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Dr. Ahmet Eref Fakbaba, 2018 yl destekleme ödemeleri kapsamnda üreticilere, toplam destein 1,9 milyar TLlik ksmnn ödemesine balayacaklarn açklamasnn ardndan önceki gün saat 18:00de ilk destek ödemeleri hesaplara yatrlmaya baland.
ATMLERE AKIN ETTLER
Haberi alan üreticiler ise akam saatlerinde Ziraat Bankas ATMlerine akn etti. ATM önünde uzun kuyruklar oluturan üreticiler, destek ödemelerini almann mutluluunu yaadlar. Türkiye genelinde dekar bana 170 lira olan destek ödemesinden yaklak 400 bin üretici faydalanabilecek.
FINDIKTA EN FAZLA DESTEK ORDUYA
Fndk üretiminin yapld ana corafya olan Dou Karadenizde Orduda 119 bin 847 fndk üreticisine yaklak 281 milyon lira, Giresunlu 75 bin üreticiye yaklak 160 milyon lira, 63 bin 500 üreticiye sahip Trabzona ise 93 milyon 500 bin lira destek ödemesi yaplacak.
TCNN SON RAKAMINA GÖRE ÖDEME
TC kimlik numaralarnn son rakamlarna göre yaplacak ödemelerde kimlik numaras 0 ve 2 ile bitenler 6 Nisan, 4 ve 6 ile bitenler 13 Nisan, 8 ile bitenler ise 20 Nisan tarihinde ödemelerini alacaklar.
TOPLAMDA 1,9 MLYAR TL
Bakan Fakbaba, tarmsal destekleme ödemelerine ilikin yapt açklamada, 2018 yl destekleme ödemeleri kapsamnda üreticilerimize, toplam destein 1,9 milyar TLlik ksmnn ödemesine balyoruz. Ödemeler kapsamnda; Yal tohumlu bitkiler destei için 670 milyon TL, Hububat ve baklagil destei için 202 milyon TL, Dane msr destei için 58 milyon TL, Ya çay prim destei için 164 milyon TL, Fndk alan bazl gelir destei için 838 milyon TL ve çay budama tazminat için 2,5 milyon TL olmak üzere toplam 1,9 milyar liralk hibe destei vereceiz ifadesini kulland.