Munzur'a 8 milyonluk yatırım

Munzur Gözeleri, Tunceli Valiliğinin öncülüğünde 8 milyon lira ödenekle hazırlanan proje kapsamında doğaya uyumlu hale getirilecek.

Haberler 19.02.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalknma Ajans (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Younlu, Tarm ve Orman l Müdürü Orhan Kaya ve l Milli Eitim Müdürü Gürsel Ekmekci ile Valilik toplant salonunda bir araya gelen Vali Tuncay Sonel, Munzur Gözeleri Projesinin de arasnda bulunduu 3 projenin protokolünü imzalad.

Vali Sonel, burada gazetecilere yapt açklamada, Tunceli, Elaz, Malatya ve Bingöl illerini kapsayan FKAnn her yl önemli projelere destek saladn anmsatt.

Ajansn destei ile 11 milyon lira tutarndaki Munzur Gözeleri, Bir Tutam novasyon Tunceli Tasarm Merkezi ve sizsen Gel Bakalm, Seni Bekliyor Tarm projelerini hayata geçireceklerini ifade eden Sonel, öyle konutu:

8 MLYONLUK YATIRIM

u an görüntü kirlilii arz eden Munzur suyunun çkt Ovack Gözeleri, Munzur Gözeleri Projesi ile Munzurun ruhuna ve suyuna uygun hale getirilecek. Bu proje Tunceli ve ülkemiz için çok önemli. Oraya binlerce turist geliyor. Orada görüntü kirlilii arz eden beton ve çok kötü durumda olan yerler var. Akdeniz ve Hacettepe üniversitelerimizdeki peyzaj ile ilgili hocalarmzla çaltk ve çok güzel bir proje ortaya çkt. Projeyi inallah bu yl içinde bitireceiz. Hem Tunceliye hem de ülkemize hayrl olsun.

Sonel, projenin gerçeklemesine katk sunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile çevre ve ehircilik Bakan Murat Kuruma teekkür etti.

FKA Genel Sekreteri Younlu da imzalanan 3 projenin Tunceli için çok önemli olduunu belirterek, unlar kaydetti:

limizde en önemli sektörlerden biri turizm. limiz, bölgemiz için en önemli destinasyonlardan biri. Gerek inanç gerekse doal güzellikleri anlamnda Munzur Gözelerini çok önemsiyoruz. Sayn Valimizin önderliinde uzun süren bir çalmayla projelendirdik. Ajansmzn deerlendirme sürecinden geçti ve bakanlmz onaylad. Toplam 8 milyon liralk bir proje olacak. 18 ay sonra Munzur suyunun çkt yerler artk inanç anlamnda korunacak ve doal güzellikleri anlamnda çok deerli hale getirilmi olacak.

Ana Sayfaya Git