Muşlu girişimciye kırsal desteği!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, IPARD II. projesinin 6. çağrı ilanı bütçesinin 400 milyon lira olduğunu bildirdi.

Haberler 09.08.2019 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turan, gazetecilere, kentte giriimci ve yatrmclarla çeitli sektörlerde proje hazrlklarnn devam ettiini söyledi

Bu kapsamda 23 Austosa kadar proje almaya devam edeceklerini ifade eden Turan, öyle konutu:

7 farkl balkta proje alm gerçekletireceiz. limizin de çok ihtiyac olan bu çarda yatrmclara yüzde 65 oranda hibe destei vereceiz. 6. çarmz Mu için çok önemli bir ilandr. çünkü sürekli büyük projeler düünerek yatrmlarmz gerçekletirme mantna sahibiz. Ancak TKDK büyük milyonluk projelerin dnda küçük ve ortak ölçekli projelere de destek veriyor. limizde süs bitkileri, çinicilik, el ileme ve dokuma, ahap sanat gibi katma deeri olan tüm projelere destek veriyoruz. Bütün vatandalarmzn bu anlamda proje fikirleriyle koordinatörlüümüze bavurmalarn bekliyoruz.

- Temennimiz Muun 400 milyon hibe desteinden faydalanmasdr

Proje teslim tarihinden sonra bavurularn kabul edilmeyeceini vurgulayan Turan, Temennimiz Muun 400 milyon hibe desteinden faydalanmasdr. Bugüne kadar yaklak 80 proje hazrland, bunu artrmay hedefliyoruz. Özellikle krsalda yaayan kadnlarmza yönelik el ii, arclk, ahap ileme gibi küçük çaptaki projeleri kabul ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git