Muş'ta 'Karekod' bilgilendirme toplantısı

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, bitki ve bitkisel ürünlerde 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle uygulama alınacak 'Karekod' uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberler 30.12.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurumun toplant salonunda düzenlenen toplantda, kentte faaliyet yürüten bitki koruma bayilerine bilgilendirme yapld. Toplantda bir konuma yapan Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü Ergün çolakolu, karekod uygulamasnn balamasyla birlikte zirai mücadele ilaçlarnn üretim aamasndan çiftçilere ulancaya kadar her aamada takibini salamann çok önemli olduunu söyledi. çolakolu, Ayrca bu çerçevede bitki koruma ürünlerinin kayt altna alnmas amacyla bitki koruma ürünlerinde karekod sistemine geçilerek, bayilerde bulunan stok ve raftaki mevcut bitki koruma ürünlerinin hangi tarihte, ne miktarda kimden alnd, bu ürünlerin hangi tarihte, ne miktarda kime ve hangi üründe kullanlmak üzere satld bilgisi takip edilebilecek. Bitki koruma makineleri de bitki koruma ürünlerinde olduu gibi karekod sistemi ile takip edilerek ürün kimliine tam ve doru saysal verilere ulap, takibi kolaylaacak, kayt d ürünlerin belirlenmesi salanacak dedi.

KAREKOD UYGULAMASI

Türkiyede toplam 6 bin 786 bitki koruma ürünleri bayisi bulunduunu dile getiren Ergün çolakolu, Bu nedenle bitki koruma ürünlerinin takibi gerçekten çok önemlidir. Bugün ülkemizde ürün üretiminin yan sra kaynaklarmz da iyi gelitirmek adna dikkat etmemiz gereken hususlar vardr. Bitki Koruma Ürünleri Takibi Projesi ile neyi, ne kadar ve ne ekilde üretebileceimizi ortaya koymaya çalacaz. Bu projeyi hep birlikte el ele yürütebilmemiz için dayanma içerisinde olacamz bildirmek istiyorum diye konutu.

çolakolunun konumasnn ardndan Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürlüü teknik personelleri tarafndan bitki koruma ürünleri takip sisteminin tantm yapld.

Ana Sayfaya Git