Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, "çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına" tepki olarak 24 Eylül'e kadar inşaatlarını durdurduklarını duyurdu.

Haberler 10.09.2021 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

naat Müteahhitleri Konfederasyonu (MKON), çimento sektöründeki fiyat artlarna tepki olarak 24 Eylüle kadar inaatlarn durdurduklarn açklad.

MKONdan yaplan yazl açklamada, Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasnda ba çeken inaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin banda çimentonun olduu belirtildi.

naat sektörünün 250 alt sektörü etkilediine iaret edilen açklamada, burada yaanan yüksek zamlarn, vatanda, kentsel dönüümü, ucuza konut eriimini, istihdam ve piyasa istikrarn olumsuz etkilediinin alt çizildi.

çMENTO FYATINA TEPK

çimentoya gelen zamlarn enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmann çok üstünde olduu ve kabul edilemez seviyeye ulat ifade edilen açklamada unlar kaydedildi:

çimento sektörünün fahi zamlar geri çekmesi yolunda verdiimiz mücadeleye yeni zamlarla karlk verilmi, Türkiye inaat sektörüne i brakma ve boykot dnda seçenek brakmamtr. Bizler de çimento sektörünün haksz ve fahi fiyat artlarna sessiz kalmayarak inaatlarmz 24 Eylüle kadar durduruyoruz. Türkiye inaat sektörü Türkiye ekonomisinin tayc lokomotifidir, bu zamana kadar hakl çarmza yeteri kadar kulak vermediniz, Türkiye inaat sektörünün hakl talepleri karlk buluncaya kadar demokratik artlarda, boykot kararmz sonuç alncaya kadar yenilenerek devam edecektir.

Ana Sayfaya Git