Nakliyeciler site istiyor

Diyarbakır’daki nakliyatçıların bir arada olmasını ve dağınık şekilde çalışmak istemediklerini belirterek, yetkililerden nakliyeciler sitesi talebinde bulundular.

Haberler 13.12.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki nakliyatçlarn bir arada olmasn ve dank ekilde çalmak istemediklerini belirterek, yetkililerden nakliyeciler sitesi talebinde bulundular.

Ankara, Adana, Gaziantep ve anlurfada nakliyeciler sitesinin olduunu Diyarbakrda olmamasnn büyük bir eksiklik olduunu belirten nakliyeci esnaf Faruk amaz, Diyarbakrdaki esnafa sahip çklmas gerektiini söyledi.

Diyarbakr çevresinde bulunan fabrikalarn ve iverenlerin, ilerini nakliyecilere bildirdiklerini söyleyen amaz, Bu neticede kamyoncular, nakliyeci arkadalar araçlarn gönderiyorlar. Fakat ortada bir sorun var. Sorun olan da Diyarbakr içerisinde mevcut nakliyecilerin bir arada olmamas, dank vaziyette çalmasdr. Bu esnada da gönderilen mallarda eksik veyahut da zamannda gitmeme, genel dokümanlarn genel evraklarn alnmamasdr. Nakliyeciler sitesi açld zaman bu boyut hem iveren açsndan hem nakliyeciler açsndan iyi olacaktr. Fakat bizim geçmi zamandan 7-8 veya 10 sene öncesinde yaptmz bavurularda müdahil olmadk, site yapamadk. Derneimizi, kooperatifimizi kurduk, sitenin yerini hazine bölgesinden Urfa yolu üzerinden tedarik ettik, fakat baz ilemlerden dolay bunu gerçekletiremedik. dedi.

Nakliyeciler sitesi olmad zaman, dank çalma sistemiyle mallarda çalnt oluyor

Nakliyeciler sitesinin kurulmasyla ilerinin kolaylaacan söyleyen amaz, Nakliyeciler sitesinin Diyarbakrda olmas hem halkmz hem iverenlerimiz hem de nakliyeci arkadalarmzn ileri kolaylaacak, düzenli vaziyete girecektir. Nakliyeciler sitesi olmad zaman, dank çalma sistemiyle mallarda çalnt oluyor. Kamyoncularn nakliyecilerle irtibat haline olmamas, kendi balarna fabrikalara gidip yük talep etmeleri aslnda zararl bir olaydr. Maln çalnmas, yamalanmas hrszlk olaylar mevzuat daha da fazla oluyor. Bu bildirmelerimize ramen bizim Diyarbakrda iverenlerimiz, fabrikaclarmz, üretici firmalarmz bu boyutta çalmay tercih ediyorlar. Bu yanl bir programdr. Bu dorultuda yapmak istediimiz nakliyeciye sitesinde nakliyecilerin bir araya gelmesi, birlik olmas oförlerimiz açsndan iyi olur. oförlerimiz tek çevrede birleir. ler daim olur. Hrszlk olay, çalma, yamalama herhangi bir bu olaylar yaanmaz. Bizim talebimiz bir nakliye sitesinin kurulmasdr. eklinde konutu.

Nakliyeciler sitesinin yaplmas en ksa süre içerisinde talep ediyoruz

Diyarbakrdaki esnafa sahip çklmas gerektiine iaret eden amaz, Batman gibi Diyarbakrdan nüfusu düük olan bir yerde nakliyeciler sitesinin olmas, Adanada Antepte anlurfada olmas veya Ankarada olmas Diyarbakrn nüfusu tahminimce 3 milyonu geçmektedir, fakat bu nakliyeciler sitesinin olmay bana göre Diyarbakr için bir ayp olarak nitelendiriyorum. Bir kooperatif sistemi veya bir nakliyeciler sitesi, oförler arasnda bir birlik olunmas mevcut Diyarbakra gelir salayacan ve de itibar salayacan anmsyorum. Diyarbakrdaki esnaflarmza sahip çkmamz gerekiyor. Bir nakliyeciler sitesinin yaplmas en ksa süre içerisinde talep ediyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyede kamyonculuk diye bir nakliye sektörünün kalmadn vurgulayan Osman Ylmaz ise perian olduklarn, müterilerinin yükünü götüremediklerini belirtti.

Türkiyede kamyonculuk diye bir nakliye sektörü kalmad

Mazotun pahal olduunu ve araçlarnn yolda balandn ifade eden Ylmaz, Mazot pahal, arabalarmz yolda balyor. Perian oluyoruz, müterinin yükünü götüremiyoruz, piyasada çalamyoruz. 30 seneden beri ben bu iin içindeyim böyle bir ey görmedim. Bir esnafa kilit vuramyorlar yolda arabasn balyor. Vergiden balyor Ba-Kurdan balyor. Bktk o zaman verelim kamyonlar herkes iine baksn biz de gidip dada koyun güdelim. Otoban cezas geçiyorsun, iki gün yatramyorsun, 10 liralk otoban cezas oluyor 100 lira, ödüyorsun. Her eyden sknt yayoruz. Türkiyede kamyonculuk diye bir nakliye sektörü kalmad, insanlar ard. Yani kamyonculuk bitti. 12 yandan beri bu iin içindeyim hl da sürünüyorum. dedi.

En büyük skntmz nakliyeciler sitesinin olmamasdr

En büyük skntlarnn nakliyeciler sitesinin olmamas olduunu söyleyen Tuncay Aksu ise skntlarnn giderilmesini talep ederek yetkililerin seslerini duymasn istedi.

Aksu, En büyük skntmz nakliyeciler sitesinin olmamasdr. Ondan sonra elini koluna sallayan nakliyecilik ii yapyor. Vergi levhas, yetki belgesi yoktur. Buna bir çözüm lazm. Hiçbir oförün, nakliyecinin Bag-Kur SSKs yoktur. çünkü kazanamadmz için ödeyemiyoruz. Nakliyeciler burada akama kadar oturuyor, evine günde 50 lira para götüremiyor. Ayba kirasn ödeyemiyor, çocuklarna para götüremiyor. Bunlara bir çözüm bulunmas lazm. Bize seçim zaman vaatler veriyorlar onlara karnmz toktur. Siz bizim sorunumuza çözüm bulmazsanz seçim zamannda hiçbir partiye oy vermeyeceiz. Oy da kullanmayacaz. En büyük sorun burada site kurulacak, herkesin vergi levhas olacak, herkesin yetki belgesi olacak, bir adam elini kolunu sallayp gelip burada i yapmayacak, bizim sorunumuz bunlardr. Yetkililerden ricamz sesimizi duymalardr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git