Ne altın ne gümüş... Yaklaşık 8 yılın en yüksek seviyesinde

Bakırın libresi, yılın ilk haftasında 3,7021 dolara çıkarak yaklaşık 8 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Haberler 11.01.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylbandan bu yana 11 ürün yatrmcsna kazandrrken, 7si kaybettirdi. Emtialarda çin kaynakl almlarn artmas ve a haberleriyle birlikte ekonomilerin 2021de aktif olaca beklentisi, yeni ylda emtia fiyatlarn yukar yönlü etkileyen unsurlar olurken, analistler, ABDdeki seçim sonuçlarnn Demokrat Joe Biden lehine resmen tescil edilmesinin de emtia fiyatlarn pozitif etkilediini ifade etti.

Seçim sonuçlarnn Bidenn lehine sonuçlanmasyla altyap yatrmlarnn artacana dair umutlarn artmas bakr fiyatlar olumlu etkiledi. Emtia piyasasnda bakrn libresi 8 Ocak 2021de 3,7021 dolara çkarak ubat 2013ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

PYASA SEYR

Analistler, olumlu piyasa koullaryla birlikte yenilenebilir enerji konusunda bakra olan talebin artaca yönünde beklentiler olutuunu, altyapya yönelik emtialarda talebin artacana yönelik güçlü beklentiler bulunduunu, bu anlamda demir-çelik, alüminyum, çinko ve bakr gibi emtialarn öne çktn söyledi.

Bakr konsantresi piyasasnda tedarikin 2021de biraz daha zor olacana dair beklentiler ve talebin üretimi geride brakacana dair öngörüler, bakr fiyatlarnn artmasna sebep olurken, dünyann önde gelen bakr üreticisi ülkelerden ili ve Peruda Kovid-19 vakalarnn artmas da bakr fiyatlarn etkiledi.

Ana Sayfaya Git