Neden alım yapılmıyor?

130 bin nüfuslu Ergani İlçesi’nde Toprak Mahsulleri Ekip Şefliğinin bu yıl ürün alımı yapmayacağı ileri sürüldü.

Haberler 12.06.2019 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani lçesindeki Toprak Mahsulleri Ekip efliinin bu yl ürün allm yapmayaca yönündeki iddialar büyük tepki çekti. ddialara tepki gösteren Erganili çiftçiler, almlarn yaplmamas durumunda binlerce insann madur olacan ifade ederek, yetkilileri göreve çard.

130 bin nüfuslu ilçede ürün almlarn yaplmasn isteyen çiftçiler, Diyarbakr Milletvekillerine çarda bulundu. Ailelerinin geçimlerini ektikleri ürünlerde elde ettikleri kazançla saladklarna iaret eden Erganili çiftçiler, TMO Genel Müdürlüüne almlara balanmasn talep ettiler.

çFTç TÜCCARIN ELNE DÜÜYOR

Erganideki TMOnun ürün almayaca söylentileri üzerine Erganili çiftçide endie balad. TMOnun ürün almayaca tarma büyük zarar verilecei ve çiftçinin, tüccarn kucana itilecei ifade ediliyor.

çiftçiler, 130 bin nüfuslu bir ilçede tek geçim kayna tarm ve hayvanclk olduunu vurgulayarak, Diyarbakrn tüm ilçelerinde Ajans ofisi oluturulurken, Erganide ise ekip eflii olarak hizmet ediyor. Buda yetmemi gibi bu yl ürün almayacak. Erganide bulunan kaytl 5 bin çiftçinin kara gün dostu olarak kabul edilen bir kurumun ürün almamas düündürücüdür. 5 bin çiftçinin tüccarlarn eline dümesi, maln iyi fiyatla zamannda satlmamas demektir. Ergani tarmn can damar olan bir kurumu, binalar, depolarn ve personelini kaybediyor. Ticari bir kurum Erganiden çekiliyor mu? diye konutular.

TMOYA BUDAY ÖLçME CHAZI GÖNDERLD

Bu arada, 5 bin çiftçinin madur olduu ve ürün almlarnn yaplmad Ergani TMO Ekip efliinin Eil yolundaki deposuna Buday Ölçme Cihaz gönderilmesi dikkat çekti. Öte yandan, Tüm lçelerde TMO Ajans olduu halde TMO Ergani ekip efi ile hizmet ediyor. TMOda 4 olan güvenlik görevlisi says 1e indirildi.

Ana Sayfaya Git