Nefes Kredisi rekora koşuyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "TOBB öncülüğünde başlatılan KOBİ'lere yönelik 'Nefes Kredisi'ne, bir hafta gibi kısa sürede 16 bin firmadan 2,5 milyar liranın üzerinde başvuru aldık" dedi.

Haberler 11.04.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan Rifat Hisarcklolu, TOBB öncülüünde balatlan KOBlere yönelik Nefes Kredisine bir haftada 16 bin firmadan 2,5 milyar lirann üzerinde bavuru geldiini belirtti.

Hisarcklolu, Nefes Kredisi Projesine ilikin açklamalarda bulundu.

Babakan Binali Yldrm tarafndan zmirde tantlan Nefes Kredisinin KOBlere güçlü destek salayacan ifade eden Hisarcklolu, projeye youn talep geldiini, bu sebeple çok mutlu olduklarn söyledi.

NEFES KREDS REKORA GDYOR

Hisarcklolu, Babakan Yldrmn imza töreninde yaptrd deiiklikle Nefes Kredisi hacminin 5 milyar liradan 7,5 milyar liraya çktna dikkati çekerek, Bir hafta gibi ksa sürede 16 bin firmadan 2,5 milyar lirann üzerinde bavuru aldk. Bir baka deyile, bir haftada kredinin üçte biri kullanld. 16 bin bavurunun 7 bini halihazrda onayland, geri kalanlarn da kredi tahsis süreçleri devam ediyor. dedi.

Bu süreçte, illerdeki oda ve borsalar ile projeye destek veren bankalarn tüm ubeleriyle büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Hisarcklolu, unlar kaydetti:

Aylk yüzde 0,99, yllk yüzde 11,88 gibi bir oranla 6 ay ana para ödemesiz Nefes Kredisinden faydalanmak için tüm KOBlerimizi önce üye olduu oda veya borsaya, sonra da çalt Denizbank, Halkbank, Vakfbank, Ziraat Bankas, Vakf Katlm ve Ziraat Katlm bankalar ubelerine bavurmaya çaryorum. KOBlerimize bu denli uygun koullarla krediye eriim imkan salayan bata Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana, Sayn Babakanmz Binali Yldrma ve hükümetimize teekkürlerimizi sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git