Nefes kredisi start aldı

KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla devreye alınan Nefes Kredisi ile 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek

Haberler 01.06.2021 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn ekonomik etkilerinin snrlanmasna katk sunmak ve KOBlere uygun koullarda finansman destei salamak amacyla hayata geçirilen 2021 Nefes Kredisine bavurular bugünden itibaren alnacak. Firmalar, üye olduklar oda ve borsalardan alacaklar üyelik belgesiyle banka ubelerine bavurabilecek.

Nefes Kredi Paketi, Hazine ve Maliye Bakanl öncülüünde 10 bankann katlmyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) i birliinde hayata geçiriliyor.

Nefes Kredi Paketi ile yllk cirosu 10 milyon lirann altnda olan ve 2020 yl cirosunda 2019a göre yüzde 25 kayp yaayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odalar veya ticaret borsasna kaytl üyelere iletme sermayesi finansman imkan salanacak.

2020 yl cirosu 1 milyon liray amayan KOBler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarn bu bankalarda deerlendirerek projeye katk sunacak.

letmelere 6 ay ödemesiz dönem imkan salanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasnda, kredi geri ödemeleri 12 eit taksitte yaplacak. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti salanacak olup, faiz oran yllk yüzde 17,5 olarak belirlendi.

Yarndan itibaren bavurularn alnaca söz konusu kredi paketine katlm salayacak bankalar ise TC Ziraat Bankas A, Türkiye Vakflar Bankas TAO, Türkiye Halk Bankas A, Türkiye Bankas A, T. Garanti Bankas A, Yap ve Kredi Bankas A, Akbank T.A., Denizbank A, Ziraat Katlm Bankas A, Vakf Katlm Bankas A olarak belirlenmiti.

ÜYELK BELGESYLE BANKALARA BAVURULACAK

Buna göre, cirosu 10 milyon lirann altnda olan ve 2020 yl cirosunda 2019a göre yüzde 25 kayp yaayan firmalar, 1 Hazirandan itibaren üye olduklar oda ve borsalardan alacaklar üyelik belgesiyle banka ubelerine bavurabilecek. Krediden faydalanmak isteyen iletmeler, üyelik belgesini oda-borsalara gitmeden, çevrim içi ortamda TOBB veya oda-borsalarn sistemlerinden e-belge olarak da edinebilecek.

TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu da konuya ilikin deerlendirmesinde, TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, Nefes Kredisi ile tüm kaynaklarn üyelerinin emrine verdiklerini belirterek, Üyelerimiz, 10 bankann Türkiyenin her yerindeki ubelerinden kredi kullanabilecek. 6 aylk ödemesiz dönem u an iletmelerimiz için en önemli husus. 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak. nallah o zamana alamann da devreye girmesi ile iler normale dönecek, iletmelerimiz normal hayatlarna geri dönecekler. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git