Nevresim üretiyorlar

Cezaevinde yılda 40 bin nevresim takımı üreterek ekonomiye katkı sunuyorlar

Haberler 17.03.2020 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu E Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumu yurdu Müdürlüü bünyesinde kurulan atölyede çalan tutuklu ve hükümlüler, dier cezaevleri ile baz kurumlar için nevresim ve çaraf üretip, cezalarnn kalan ksmn meslek örenerek tamamlyor.

Adalet Bakanl Ceza nfaz Kurumlar ile Tutukevleri yurtlar Kurumunca cezaevlerinde açlan atölyelerde, tutuklu ve hükümlülere meslek sahibi olma imkan sunuluyor.

Meslek edindirme kurslar kapsamnda açlan terzi atölyesinde çalan 20 tutuklu ve hükümlü, burada hem meslek sahibi oluyor hem de tahliye olduktan sonraki hayata daha iyi hazrlanma imkan buluyor.

Atölyede ylda 40 bin parça nevresim takm dikerek dier cezaevleri ve baz kurumlarn ihtiyacn karlayan tutuklu ve hükümlüler, üretim faaliyetlerine katlarak cezaevinde kalmann oluturduu basky üzerlerinden atarken, aldklar ücretler sayesinde de ailelerine yük olmaktan kurtuluyor.

- AMACIMIZ TEKRAR SUçA BULAMALARINI ÖNLEMEK

Mu E Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumu Müdürü Serkan Erta, hükümlü ve tutuklularn atölyede nevresim takm üreterek kurumlara gönderdiini söyledi.

çalanlara günlük ücretlerin ödendiini, bu sayede ailelerine yük olmadklarn belirten Erta, öyle konutu:

Meslek edindirme kurslarnn amac hükümlü ve tutuklularn tahliye olduktan sonra topluma yeniden kazandrlmas, ekonomik özgürlüünü kazanmas ve suça tekrar bulamamasn önlemektir. Türkiye genelinde 60 bin hükümlü ve tutuklu meslek edinme kurslarndan yararlanyor. Kurumumuzda yllk ortalama 40 bin nevresim takm üretiliyor. Bunlar dier ceza infaz kurumlarna, resmi ve özel kurumlara gönderiyoruz. Hükümlü ve tutuklulara üretimleri sonrasnda yllk olarak bir de kar pay ödeniyor.

Hükümlü A.H.A, atölyede çalarak hem zamann deerlendirdiini hem de meslek sahibi olduunu belirtti.

Bu sayede para kazanarak ailelerine de katk saladklarn aktaran hükümlü, lediimiz suçlardan pimanz. Önceden mesleim yoktu ama bu meslei örendim, darda sürdürmeyi düünüyorum. Ailemin geçimini bu yolla salamak istiyorum. dedi.

- CEZAEVNDE 4 ÜNVERSTEDEN MEZUN OLDUM

Hükümlü E.Y, atölye sayesinde günlerinin daha verimli geçtiini ifade ederek, 22 yanda cezaevine dütüm, u anda 32 yandaym. Dar çktmda bu meslei yapmay düünüyorum. Kurumda açlan 15 kursa katldm. Buraya geldiimde örenciydim. 6 üniversite kazandm. 4 üniversiteden mezun oldum, 2sini hala okuyorum. çok sevdiim Gda Mühendislii Fakültesini kazandm. Buradan çktmda inallah ilk önce onu bitireceim. Olmasa terzilik mesleini devam ettireceim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git