Noterlik işlemlerinde güvenli ödeme dönemi başladı

Noterlik İşlemlerinde başlayan Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması kapsamında, özellikle ikinci el araç alım satımlarında emanet hesaba alınan para, işlemlerin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılıyor.

Haberler 04.02.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Noterlik lemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulamas yurt genelinde balad.

Edirne 1. Noter Bakatibi Özcan Yolagelmez, yapt açklamada, vatandalara büyük avantaj salayacak Güvenli Ödeme Sistemi uygulamasnn tüm yurtta bugün itibaryla baladn belirtti.

Uygulama kapsamnda alm ve satmn daha güvenli ekilde yaplacan anlatan Yolagelmez, Vatandalarmzn alm ve sat ilemleri için artk eskisi gibi yannda para tamasna gerek kalmad. Bu ekilde parann kaybolmas ve dolandrclk gibi ihtimallerin de tamamen önü kapand. Artk emanet hesaba alnan para noterlik ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan ilgili kiinin hesabna aktarlacak. Böylelikle alm ve satm ilemleri güvenli ekilde tamamlanm olacak. diye konutu.

Banka veya kredi kart mutlaka sizin adnza olacak

Yolagelmez, yeni sistemle noterlik ilemlerinde yaplacak ödemeler için banka ve kredi kart kullanlabileceini belirtti.

Ödemenin kredi kartyla yaplmasnn vatandalara kolaylk salayacann altn çizen Yolagelmez, Biz ilemleri yaptmz zaman baz vatandalarn yannda o kadar para bulunmuyordu ya da kredi kartyla ödesem olmaz m? diyordu. imdi ödemelerde banka ve kredi kart kullanm alm satm yapan kiilerin ilerini kolaylatrd. Yalnz burada önemli bir detay var. Kredi kart veya banka kart mutlaka sizin adnza olacak. ifadelerini kulland.

Uygulama kapsamnda, nakit tanmas esnasnda parann çalnmas veya kaybolmas riskleri ortadan kalkarken, alm satmlarnda emanet hesaba alnan para noterlik ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan ilgili kiinin hesabna aktarlyor.

Ana Sayfaya Git