Nüfusa oranla en yüksek konut satışı Yalova ve Antalya'da

Türkiye genelinde nüfusa oranla en yüksek konut satışında başı, binde 16 ile Yalova çekerken, onu binde 11 ile Antalya, bizde 10 ile Tekirdağ, Bolu ve Aydın takip ediyor.

Haberler 15.08.2019 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FuzulEvin Türkiyede Konut tah balkl aratrmasna göre, 2019un ilk yarsnda Türkiye genelinde nüfusa göre en fazla konut satnn yapld ehir Yalova oldu. Yln ilk yarsnda 4 bin 202 konutun satld Yalovada her bin kiiden 16s ev satn ald. Yalovada nüfusa oranla konut sat yüzde 0,01602 olarak gerçekleti.

Yalovay bu alanda binde 11 ile Antalya, binde 10 ile Tekirda, Bolu ve Aydn, binde 9 ile Ankara, Balkesir, çanakkale ve Eskiehir, binde 8 ile Mersin, ve Krkkale takip etti.

Mersin, Krkkale, Sakarya, Krklareli, Mula, Nide, Düzce, Samsun, Manisa, Kayseri, zmir, Kocaeli, Karabük ve Bursada her bin kiiden 7 kii konut alrken, bu say Kastamonu, Kilis, stanbul, Sinop, Uak, Elaz, Denizli, Hatay, Gaziantep, Edirne, Krehir, Konya ve Kütahyada 6da kald.

Bilecik, çorum, Aksaray, Giresun, Amasya, Adana, Trabzon, Osmaniye, Bartn, çankr, Ordu, Malatya, Kahramanmara, Isparta, Afyonkarahisar ve Sivasta ise her bin 5 kiiden 5i yln ilk yarsnda konut edindi.

EN DÜÜK HAKKAR VE ARDAHAN

Aratrmaya göre, yln ilk yarsnda nüfusa oranla en düük konut sat Hakkaride gerçekleti. 6 ayda 50 konutun satld Hakkaride nüfusa oranla konut sat oran binde 0,17de kald.

Hakkariyi bu alanda binde 0,51 ile Ardahan, binde 0,73 ile rnak, binde 1 ile Ar ve Bitlis, binde 2 ile Bayburt, Gümühane, Mu, Van ve Batman izledi.

Söz konusu rakam yln ilk yarsnda Batman, Siirt, Idr, Kars, Tunceli, Bingöl ve Yozgatta binde 3te kalrken, Rize, Karaman, Erzincan, Diyarbakr, Tokat, Mardin, anlurfa, Adyaman, Nevehir, Artvin, Erzurum, Vurdur ve Zonguldakta 4e yükseldi.

- UYGUN FYATLI KONUTA TALEP YÜKSEK

FuzulEv Yönetim Kurulu Bakan Eyüp Akbal, AA muhbirine aratrmaya iliki yapt açklamada, Türkiye genelinde 60a yakn ube ve 700ün üzerindeki çalan saysyla, gayrimenkul sektörünün nabzn tuttuunu söyledi.

Türkiyede Konut tah balkl aratrmaya göre, konut talebinin nüfusa oranla en yüksek olduu ehirleri ortaya koymaya çaltklarn dile getiren Akbal, çkan sonuçlar aslnda Türkiyede uygun fiyatl konuta olan talebin, özellikle Anadoluda hala oldukça canl olduunu ortaya koyuyor. dedi.

Konut itahnn en yüksek olduu ehrin Yalova olduunu aktaran Akbal, burada her bin kiiden 16snn konut aldn, Yalovay bu alanda Antalya ve Tekirdan takip ettiini bildirdi.

Akbal, Türkiyede konut itahnn en düük olduu ehirlerin arlkl olarak Dou ve Güneydou Anadoluda yer aldn ifade etti.

- ANADOLUDA KONUT TALEB CANLI

Son dönemde gayrimenkul sektöründeki konut sat istatistiklerini daha çok stanbul ve zmir gibi büyük ehirlerin srtladn belirten Akbal, u deerlendirmelerde bulundu:

Aslnda ehirlerin konut ilgisini ölçebilmek için ehirlerin nüfuslarn da dikkate almak oldukça önemli. Bu ekilde baktmzda stanbul ve zmir gibi büyük ehirlerin, listede ancak orta sralarda yer bulabildiini görüyoruz. Bu da bizim aslnda FuzulEv olarak uzun zamandr üzerinde durduumuz konutta Anadolu devriminin en önemli göstergelerinden bir tanesi. Biz de bu ihtiyac karlayabilmek için tüm ekiplerimizle çalmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar on binlerce kiiyi ev sahibi olma hayaline kavuturduk. Bundan sonra da ülke genelinde dar ve orta gelirli vatandalarn ev sahibi olmalarna yardmc olmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git