Nusaybin'deki 50 yıllık su kanalları yenileniyor

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde faaliyet yürüten Çağ Çağ Sulama Birliği, 50 yıldan beri tarım amaçlı kullanılan su kanallarını yenilemek için karar aldı.

Haberler 10.11.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ça ça Sulama Birliinde yaplan meclisi toplantsna, DS letme ve Bakm ube Müdürü Yaar Ceylan, DS 102nci ube Müdürü Aladdin Akgül, naat Mühendisi Yaar Akkurt, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mahsun Özmen, Ziraat Odas Bakan Mehmet Ali Doru, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Bakan Zeynel Tunçalan, ça ça Sulama Birlii Bakan Nizar Aslan ve birlik yöneticileri katld. Toplantda birlik üyelerine bilgi veren ça ça Sulama Birlii Bakan Nizar Aslan, Nusaybinde 50 yldan fazla faaliyette olan sulama kanallarnn yenilenmesi için DS yetkililerine talepte bulunduklarn söyledi.

DS letme ve Bakm ube Müdürü Yaar Ceylan, DS 102inci ube Müdürü Yaar Akgül, Nusaybindeki su kanallarnn yenilenmesi hakknda toplantya katlanlara bilgi verdi. Birlik yönetiminin sulama kanallarnn yenilenmesi isteini deerlendiren Bakan Aslan, Nusaybindeki kanallarn yenilenmesini oylamaya sundu. Bakan Aslan ve birlik yönetimi oy birlii ile kanallarn yenilenmesi kararn ald. Projenin Nusaybine büyük canllk kazandracan savunan ça ça Sulama Birlii Bakan Nizar Aslan, öyle dedi:

Giriimlerimiz sonucu bu proje kabul edildi. Bu proje kayp suyu önleyecek, çiftçimize daha salkl ve düzenli su aktarm salayacak. Proje, Nusaybin çiftçisini dolaysyla Nusaybini ihya edecek bir projedir. Bize destek veren Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Ergün Baysal bata olmak üzere herkese ükranlarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git