O maaşlara zam geldi!

Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen miktarlar arttırıldı

Haberler 11.01.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden (SED) engelli ve yal yardmlarna, evde bakm hizmeti ödemelerinden korumal i yerlerine kadar pek çok balkta yaplan destek miktarlarn arttrdklarn bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, ihtiyaç sahibi vatandalar için balattklar sosyal destek programlarnda ödenen miktarlarn 2021 yl itibaryla arttrldn kaydetti.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden (SED) engelli ve yal yardmlarna, evde bakm hizmeti ödemelerinden korumal i yerlerine kadar pek çok balkta yaplan destek miktarlarn arttrdklarn aktaran Selçuk, öyle devam etti:

Koronavirüsle mücadele ettiimiz u günlerde, ihtiyaç sahiplerine ödenen miktarlarda arta gittik. Bakanlmza verilen görevin bir gerei olarak, hak temelli hizmet anlay ile toplumun dezavantajl kesimlerini sosyal dlanmadan koruyor ve maduriyetlerini gideriyoruz. Sunduumuz hizmet ve yardmlarn, toplumun tüm kesimlerine yaylmasnda, artan bütçe kaynaklarmzn rolü büyüktür.

Bakan Selçuk, 2021 yl itibaryla SED tutarn arttrdk, her bir çocuk için ödeme miktar 1161 liraya ulat. Bu kapsamda, ocak aynda SED hizmetinden yararlanan 131 bin çocuumuz için 149 milyon lira ödeme yaptk. SED ile çocuklarmz aile yannda destekleyerek aile bütünlüünü koruyor ve çocuklarmzn üstün yararn gözetiyoruz. açklamasnda bulundu.

KORUMALI YERLERNDE DESTEK 914 LRAYA YÜKSELD

Selçuk, zihinsel ve ruhsal engelli vatandalarn özel sektörde istihdamn desteklemek amacyla hayata geçirilen Korumal yeri modeli ile i yerleri için her bir engelli için ödenen aylk tutarn 2021 ylnda 914 liraya yükseltildiini belirtti.

Engelli bireylerin evde bakmlarnn salanmas için Evde Bakm Yardm hizmeti verdiklerini dile getiren Selçuk, 2020 ylnda 536 bin vatandamza toplam 9,4 milyar lira ödeme yaptk. ifadesini kulland.

Bu yln ilk 6 aylk dönemi için Evde Bakm Yardm kapsamnda kii bana ödenecek yardm miktarnn 1657 lira olduunu anmsatan Selçuk, yal ayl, engelli ayl, engelli yakn ayl ile kronik hastalk yardm miktarn 2021 ylnda arttrdklarn vurgulad.

Bakan Selçuk, 2021 yl ilk 6 aylk dönemi için yal aylklarnda kii bana ödenecek yardm miktarn 763 liraya, yüzde 40 ile 69 engelli vatandalarn ayln 609 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli vatandalarn ayln 914 liraya, engelli yakn ayln 609 liraya ve ihtiyaç sahibi tüberküloz ile SSPE hastalarna ödenen nakdi yardm miktarn ise 1657 liraya çkarttk. bilgisini paylat.

Selçuk, silikozis hastal olan vatandalara yaplan desteklerde de art yapldn kaydetti.

Ana Sayfaya Git