O paralı geri alabilirsiniz!

Danıştay’ın Hesap İşletim Ücretini (HİÜ) İptal Kararını değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, “tüketici hakları fırsatçılarına dikkat” çekti.

Haberler 31.07.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 31.07.2018 - 09:31

Tüketici Bavuru Merkezi Genel Bakan Av. brahim Güllü, yapt açklamada, Dantay 15. Dairesi, bankalarn Hesap letim Ücreti almasn düzenleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Böylece tüketici açsndan geçmie dönük 10 yllk süreçte ödemi olduklar hesap iletim ücretlerinin iadesinin yolu açlm oldu. Tüketici Bavuru Merkezi (TBM) Onursal Bakan Aydn Aaolu tarafndan dört yl önce balatlan hukuki süreç sonucunda tüketici hareketi büyük bir kazanm salamtr. Bu sayede milyonlarca insan 10 yllk süreçte ödemi olduklar milyarlarca liray geri alma imkanna sahip olmutur dedi.

DAVA AçILABLNR

Milyonlarca madur tüketiciyi ilgilendiren bu konuda piyasaya dolandrclarn çkarak frsat avcl yapacan ileri süren Güllü, TBM Onursal Bakan Aydn Aaolunun giriimleri ve açm olduu dava ile balayan, bugün de Dantay karar ile büyük bir müjde alan tüketiciler gelinen noktada kazanç frsatçlarna dikkat etmelidir. Geçmite örneklerini fazlasyla gördüümüz, halen de sürdürülen kart aidatnn, kredi dosya masrafnn geri alnmasn salamak için tüketicilere hizmet veriyormu gibi gösterip tüketiciyi dolandran frsatçlarn yeniden ortaya çkmas kuvvetle muhtemeldir. Hatta bir ksm, kendilerinin tüketici dernei olduunu iddia edecek ve muhtemelden öte kesinlikle çkacaklardr. Bu düüncemizden ötürü, hesap iletim ücretlerinizi geri alyoruz diyerek ortaya çkmasn beklediimiz bu dolandrclarn, bedel karl gönderecekleri birkaç bo dilekçe örnei ile yine tüketicileri madur etme ihtimaline karlk uyaryoruz. Daha önce yaplan savclk soruturmasnda, kredi dosya masrafnn iadesine yönelik dolandrclk faaliyetinde bulunanlardan sadece birisinin çar merkezine günde ortalama iki bin talep geldii, 1200 net satn gerçekletii ve 89 lira bedelle gönderilen bo dilekçe karlnda hergün ortalama 106 bin, aylk yaklak üç milyon lira haslat saland ortaya çkmt. Pirince giderken evdeki bulgurdan da olmamak için tüketicimiz uyank olmaldr. Bu frsatç ve dolandrclara itibar etmemelidirler dedi.

YAPILMASI GEREKEN

Tüketicilerin, bu konuda hiç kimseyi arac klmasna ya da hizmet almasna gerek olmadn söyleyen Güllü, Yaplmas gereken son derece basit ve kolaydr. Tüketici geçmie dönük 10 sene içinde hesap iletim ücreti kesilmise, yazl ekilde bankalardan dekontlarn isteyerek bu kesintilerin iadesini talep etmelidir. Bankalarn olumsuz cevap vermeleri ya da cevap vermemeleri halinde Tüketici Hakem Heyetlerine, internet üzerinden veya dekontlaryla bir dilekçe ile ilçe kaymakamlklarna giderek bavurmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git