O ücretler iade edilecek

Önceki gün itibariyle yürürlüğe giren düzenleme ile istek dışı abonelikte ücretlerin iade edileceğini açıkladı.

Haberler 02.07.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma Bakan Ahmet Arslan, katma deerli servis aboneliine ilikin Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu tarafndan yaplan düzenlemeyle, abone tarafndan onay verildiinin ispatlanmas sorumluluunun iletmeciye verildiini belirterek, Belirlenen kurallara uygun gerçekletirilmeyen aboneliklerde ücretin iadesi hüküm altna alnd dedi. Dün itibariyle yürürlüe giren düzenleme ile istek d abonelikte ücret iade edilecek..

Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunca (BTK), tüketicilerin internette gezinirken talep ve onay olmakszn istek d aboneliinin gerçekletirildii katma deerli servislerle ilgili maduriyetleri önlemek amacyla getirilen onay zorunluluu yarn itibaryla uygulamaya konulacak.

BTK, tüketicilerden çok sayda ikayetin geldii katma deerli servislere abonelikler konusunda uygulanacak usul ve esaslar belirledi.

Abonesi olunan iletmecinin faturasna yansyan tüm katma deerli elektronik haberleme hizmetlerini kapsayacak ekilde hazrlanan düzenlemeyle tüketici onay olmakszn bu ürünlerin satn alnmasnn önüne geçildi.

ABONEDEN ONAY ALINACAK

Düzenlemeye göre, web, wap, SMS ya da sesli yant sistemleri gibi kanallarla yaplan ilemlerde, ücret ve hizmetin kapsamna ilikin aboneden onay alnacak.

Üçüncü taraflarca sunulan hizmetlerde yaanan sorunlara ilikin tüketicilerin ikayetini iletecei bir muhatap bulamamasnn önüne geçmek amacyla hizmet ücretinin tahsilatna araclk eden iletmeciye sorumluluk yükleniyor.

Tüketicilerin cep telefonlarna gelen reklam sayfasn veya mesajn hizmeti satn almadan kapatamad yönündeki ikayetlerine ilikin de düzenleme yapld. Tüketicilerin, hizmeti satn almak istemediini kolayca iletebilmesine yönelik iletmeciye yükümlülük getirildi.

Abonenin hattnn katma deerli hizmetlere açlp kapatlmasna yönelik talebi, iletmeciler tarafndan kayt altna alnacak.

Katma deerli hizmetlerle ilgili sorunlar büyük ölçüde çözecei belirtilen düzenleme, yarn itibaryla yürürlüe girecek.

ALDATICI VE YANILTICI FADELERE YER YOK

Abonelik veya tekil içerik satn alnmas sürecinde ve hizmetin sunumunda tüketiciyi aldatc veya yanltc ifadelere yer verilemeyecek. Hizmet koullarna ve hizmet karlnda alnacak ücrete ilikin bilgiler, abonenin doru bilgilenmesini salayacak ve dikkatini çekecek ekilde sunulacak. bilecekler. Bu hizmetlere ilikin mevcut aboneliklerini sona erdirmek isterlerse bu talep mobil iletmeciler tarafndan asgari ksa mesajla (SMS) tüm iletmeciler tarafndan ücretsiz ve basit bir yöntemle gerçekletirilecek.

ABONELK PTAL ÜCRETSZ OLACAK

Katma deerli hizmet aboneliklerine ilikin iptal talepleri, en geç müteakip yenilenme tarihine kadar yerine getirilecek. Bu hizmetlere ilikin abonelik ilemlerinde ve tekil içerik satn alnmas sürecinde abonelere yaplacak bilgilendirme ve onaya ilikin ilemler ücretsiz salanacak.

Ana Sayfaya Git