Ocak maaşlarına yansıyacak!

Kamu görevlilerine ek zam görüşmeleri asgari ücretin belirlenmesinin ardından başlayacak

Haberler 07.12.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, asgari ücretin belirlenmesinin ardndan kamu görevlilerine ocak maana yansyacak ekilde ek zam yaplmas için çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlyla mutabakat salandn bildirdi.

Memur-Sen Bakanlar Kurulu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgini Bakanlkta ziyaret etti.

Ziyaretin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulunan Ali Yalçn, 6. Dönem Toplu Sözlemesinde beraber çallmak üzere uzlalan ve karara balanan ek gösterge düzenlemesi ve sözlemeliler konusunu görütüklerini söyledi.

Ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Bakanlk ile gündeme alacaklarn belirten Yalçn, komisyonu toplayarak çalmaya balanmas konusunda anlatklarn dile getirdi.

Yalçn, sözlemeliler konusunu da yeni yln hemen banda gündeme alacaklarn bildirdi.

Toplu sözlemeden sonra ekonomideki hareketlilikten kaynakl kamu görevlilerinin alm gücünün dütüünü ifade eden Yalçn, kamu görevlilerinin alm gücünün bir ek protokolle yükseltilmesi konusundaki beklentilerini de Bakan Bilgin ile paylatklarn aktard.

TEKL DÜZENLEMELER KAMUDA çALIMA BARIINI BOZAR

Doktorlara verilecek ücretlerin haklar olduu konusunda tereddüt etmediklerini belirten Yalçn, bunun da sadece tekil olarak bir meslek grubu üzerinden ifade edilmesinin çalma ve kamu bar açsndan çok salkl olmad deerlendirmesinde bulundu.

Yalçn, Sosyal ortaklarn devre d brakld tekil düzenlemeler her zaman kamuda çalma barn bozup, ii içinden çklmaz hale getirdii gibi katlmc demokrasiyi de sosyal paydalar da toplu sözleme kültürünü de lavetmek anlamna gelmektedir. diye konutu.

Kamu görevlilerine yaplmasn istedikleri ek zamlara ilikin deerlendirmesinde Yalçn, Ocak ayndaki maalara yansyacak ekilde bir ek protokol yapma konusunda da mutabakat saladmz söyleyebilirim. Dolaysyla bunun üzerine, asgari tartmasndan sonra, kamu görevlilerine bir ek protokolle alm gücü düüklüünü gidermeye yönelik çalma için Bakanlkla bir araya gelmi olacaz. ifadelerini kulland.

çETL ALTERNATFLER FADE ETTK

Basn mensuplarnn sorularn da yantlayan Yalçn, kamu görevlilerine yaplacak ek zammn komisyon çalmasnda belirleneceini söyledi.

Yalçn, çeitli alternatifler ifade ettik. Konfederasyon bazl i toplantlarmz yapacak ve genel makro düzeyde geni çerçeveyi dikkate alacak ekilde bir çalma için beklentileri netletirecek ekilde masaya gelmi olacaz. eklinde konutu.

Salk çalanlarnn üzerine çkan bir rakam m yoksa salk çalanlaryla ayn düzeyde mi olacak? sorusuna ise Yalçn, Önce bizim talebimizin karlk bulmas önemliydi. Bu anlamda yaptmz diplomasi ve görümeler bu konuda önemli bir aamaya geldiimizi gösteriyor. Onun için bir araya geleceimiz toplant öncesi rakamlar boyutuyla da ne olmas gerektii konusunu da yetkili konfederasyon olarak bakanlar kurulumuzda netletireceiz. Bu bir görüme ve mutabakat salama görümesiydi. Prensip olarak anlatmz görüyorum ama rakamlar boyutuyla da bir uzlayla, müzakereyle bir yere getireceimizi düünüyorum. cevabn verdi.

Tüm kamu görevlilerini dikkate alacak ekilde iyiletirmeleri salayabilecek ek gösterge ile 3600 talebini karlayabilecek hakkaniyetli bir düzenin ortaya çkarlmas için çaba gösterdiklerini vurgulayan Yalçn, u an için çalma Bakanl bir ön çalma yapm durumda fakat bunu bir araya geldiimiz ilk komisyon toplantsnda gündeme getirecekler ve onun üzerinden konuma balayacaktr. dedi.

Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu da soru üzerine salk çalanlarnn 7-9 Aralkta tüm Türkiyede i brakma eylemi kararnn geçerli olduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git