Ocak’ta çifte zam

Hem çalışanlara hem de emeklilere Ocak’ta çifte zam var. Çalışanlar; işverenlerin yapacağı zammın yanı sıra asgari geçim indirimi artışından yararlanacak. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin ise maaşları ile birlikte ek ödemeleri de yükselecek.

Haberler 15.11.2016 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ocakta tüm maalar artyor. Buna ilaveten çalanlara ödenen asgari geçim indirimi ile emeklilere verilen ek ödemeler de yükseleceinden, Ocakta çifte zam görülecek. Takvimin haberine göre Ocakta emeklileri ve çalanlar bekleyen artlar:

EMEKLLER

SSK ve Ba-Kur emeklileri, 2016nn ikinci 6 aylk döneminde gerçekleen enflasyon kadar zam alacak. Enflasyon tahminine göre, zam oran yüzde 3.73 olacak. memur emeklilerine ise yüzde 3lük toplu sözleme zamm ve 2016nn ikinci yarsndaki enflasyon yüzde 5i aarsa fark yanstlacak. Tüm emeklilere, her ay maayla birlikte vergi iadesi denilen ek ödeme veriliyor. Ek ödeme, maan yüzde 4-5i orannda oluyor. Ocakta zam olaca için, emeklilerin maana ilave edilen ek ödeme de zamlanacak.

çALIANLAR

Ocakta memurlara, yüzde 3lük toplu sözleme zamm ve 2016nn ikinci 6 aylk döneminde gerçekleen enflasyon yüzde 5i aarsa fark verilecek. Asgari ücret de Ocakta zamlanacak. Türk-in teklifi kabul edilirse, net asgari ücret bin 300 liradan bin 600 liraya çkacak. Özel sektör çalanlar ise iverenlerinin belirleyecei zamdan yararlanacak. Aratrmalar, özel sektörde ortalama zammn yüzde 9 olacan ortaya koyuyor. çalanlar, Ocakta maa zammnn yan sra, bir arttan daha yararlanacak. Asgari ücret artaca için, maalara eklenen asgari geçim indirimi de artacak. Bu yl çalanlara aylk 123 ile 210 lira arasnda asgari geçim indirimi ödendi. Ocakta, yeni brüt asgari ücret üzerinden hesaplanacak asgari geçim indirimi uygulanacak.

SZLK MAAI DA ARTIYOR

Ocakta asgari ücret artaca için isizlik maann taban ve tavan da yükselecek. sizlik maa son 4 ayda alnan brüt ücretin ortalamasnn yüzde 40 oluyor. Ancak brüt asgari ücretin yüzde 80ini geçemiyor. Halen isizlik maa damga vergisi düüldükten sonra en düük 653, en yüksek bin 307 lira seviyesinde... Bu rakamlar, Ocakta yeni asgari ücretle artacak.

Ana Sayfaya Git