Odalarda seçim!

Yurt genelindeki 365 oda ve borsanın meclis üyeleri, komiteler ve yönetim kurulu başkanlarının belirleneceği seçimler nisan ayında gerçekleştirilecek.

Haberler 31.03.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki 81 ilde faaliyet gösteren 365 oda ve borsann meclis üyeleri, komiteler ve yönetim kurulu bakanlarnn belirlenecei seçimler nisan aynda yaplacak.

Nisan ay boyunca devam edecek seçimler iki aamal olarak gerçekletirilecek.

lk aamada oda ve borsalarn meclis üyeleri ve komiteler belirlenecek, ikinci aamada ise oda ve borsa meclisleri 4 yl için yönetim kurulu bakan ile bir veya iki bakan yardmcsn seçecek. Ayrca TOBB delegeleri ve disiplin kurulu da belirlenecek.

Oda ve borsalarda seçim sürecinin tamamlanmasnn ardndan mays aynda TOBB Genel Kurulu yaplacak. TOBB Yönetim Kurulu Bakan ve üyelerinin belirlenecei genel kurulda, ilgili delegelerce kendi aralarndan dört yl için ve her biri 30 üyeden oluan ticaret ve sanayi odas konseyi, ticaret odas konseyi, sanayi odas konseyi, deniz ticaret odas konseyi ve borsa konseyi olmak üzere be ayr konsey seçilecek. Her konsey, kendi üyeleri arasndan 4 yl için bir bakan ve bir bakan yardmcs belirleyecek.

ODALARDA SEçM HEYECANI

Oda, borsa ve TOBB organlar ile ubelerinin seçimleri yarg gözetiminde yaplacak. Bir yerde birden fazla ilçe seçim kurulu bulunduu takdirde, görevli hakim il seçim kurulunca belirlenecek.

lçe seçim kurulu bakan, oda ve borsann üye ve meslek grubu saysna ve TOBB organlar seçimlerinin gereklerine göre seçim sandklarnn yer ve saysn, tarihini ve oy kullanma süresini, oy pusulasnn eklini ve seçimle ilgili dier hususlar tespit edecek.

Oy verme ilemleri gizli oy ve açk tasnif esaslarna göre yaplacak.

Ana Sayfaya Git