Ödemeler başladı

Normalleşme desteğinden 159 bin işveren ile 1,2 milyon çalışan faydalandı

Haberler 10.10.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Selçuk 159 bine yakn iverenimize 1,2 milyonu akn çalan için yaklak 950 milyon lira tutarnda prim mahsuplamas yaparak Normalleme Destei saladk dedi.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 159 bine yakn iveren ile 1,2 milyonu akn çalan için yaklak 950 milyon lira tutarnda prim mahsuplamas yaparak Normalleme Destei salandn bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, pandemi sürecinde ileri durma noktasna gelen i yerlerine ve çalanlara verilen destei Normalleme Destei ad altnda sürdürdüklerini, böylece istihdam korumaya devam ettiklerini belirtti.

Söz konusu destein 1 Austos itibaryla devreye girdiini anmsatan Selçuk, Bugüne kadar yaplan bavurular sonucunda 159 bine yakn iverenimize 1,2 milyonu akn çalan için yaklak 950 milyon lira tutarnda prim mahsuplamas yaparak Normalleme Destei saladk. bilgisini paylat.

Selçuk, 950 milyon liray bulan prim mahsuplama tutarnn iverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecei prim tutarlarndan mahsup edileceine iaret ederek, destee ilikin unlar kaydetti:

Bu kapsamda ksa çalmann ve nakdi ücret desteinin sona erdii tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay geçmemek artyla, her ay için ksa çalma veya ücretsiz izinde geçen aylk ortalama gün says ve asgari ücret üzerinden hesaplanan içi ve iveren primi tutarnda mahsuplama yapacaz.

- Bavurular e-SGK üzerinden yaplyor

Normalleme Desteinden yararlanlabilmesi için i yerlerinin e-SGK üzerinden bavuru yapmasnn yeterli olacana dikkati çeken Bakan Selçuk, Normalleme Desteine bavuru yapmak isteyen i yerlerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesine giri yaparak, e-SGK/veren/veren Sistemi/Teviklerden Faydalanacak Sigortal Tanmlama ekrannda yer alan 7252 4447 Sayl Kanun Geçici 26. Madde Destei menüsünden ilemlerini gerçekletirebilir. ifadelerini kulland.

Destekten yararlanma kapsamna giren çalanlara ilikin kontrollerin sistem tarafndan elektronik ortamda yapldn bildiren Selçuk, ilemin onaylanmas durumunda bu nitelikteki sigortallar için sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine herhangi bir belge ibraz edilmesine gerek duyulmadn anmsatt.

- Destek 31 Aralka kadar sürecek

Normalleme Desteinden 1 Temmuz 2020ye kadar Ksa çalma Ödeneine veya Nakdi Ücret Desteine bavuran i yerlerindeki bu destekten faydalandrlan sigortallar, normal çalma düzenlerine geçmeleriyle birlikte yararlanmaya balayacak.

Destek, 31 Aralk 2020ye kadar sürecek.

Normal çalma düzenine geçen çalan, Ksa çalma Ödenei veya Nakdi Ücret Destei ald aylk ortalama gün says kadar hesaplanacak. verenlerin SGKye ödeyecekleri primlerden azami olarak 1103 lira mahsuplama yaplacak.

Ana Sayfaya Git