Ödemeniz kapıda olsun

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, çevrim içi alışverişte kapıda ödeme seçeneğinin tüketici için can simidi olduğunu belirterek, "Tüketiciye bir sorun yaşadığında muhatap bulabilmesi ya da hakem heyetlerine müracaat edip ödediği bedeli geri alması için mutlaka kapıda ödeme seçeneği ile alışveriş yapmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Haberler 10.12.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn döneminde, vatandalarn internet üzerinden alverie yöneldiini söyledi.

Dolandrclarn da bu dönemde alveri için bu yöntemi kullanan vatandalar alarna düürmek için çeitli yollar denediini anlatan ahin, öyle devam etti:

çevrim içi alveriler, tüketicinin kabusu haline geldi. nsanlar çevrim içi olarak bir ürün siparii veriyor ama gelen ürün farkl oluyor. Bazen rengi farkl, bazen ürün farkl, hatta bazen ürünün yerine oyuncak ya da kuma parçalar konabiliyor. Salgn döneminde de çevrim içi sat ilemi zirve yapt. Bu durum beraberinde daha çok sorun getirdi. çevrim içi satn artmas dolandrclarn itahn kabartt ve bu sat mecras, tasarlayarak dolandrmak niyetinde olanlarn yeri haline geldi. çevrim içi alverite insanlar ödemeyi internet üzerinden yapmasnlar. nternet üzerinden ödeme yaptmzda bir sorun yaadmz zaman satcy bulamama ihtimalimiz çok yüksek.

Tüketicilerin internet üzerinden alverite sorun yaamamas için kapda ödemeyi tercih etmesi gerektiini vurgulayan ahin, Kapda ödeme seçenei tüketici için can simididir. Tüketiciye bir sorun yaadnda muhatap bulabilmesi ya da hakem heyetlerine müracaat edip ödedii bedeli geri almas için mutlaka kapda ödeme seçenei ile alveri yapmasn tavsiye ediyoruz. çünkü kapda ödemeyi kargo irketine yapacamz için kargoyu bulma ve hakkmz alma ihtimalimiz daha yüksektir. Biz hakem heyetlerine paray kime ödemisek onu ikayet edeceimiz için muhatap kargo irketi bellidir ve bulunma ihtimali yüksektir. diye konutu.

- nsanlar, ürünü almaktan vazgeçtiini ve iade etmek istediini telefonla belirtmesin

Mahmut ahin, çevrim içi satn altyapsnn hazr olmadn dile getirdi.

Uzaktan yaplan alverilerde alnan üründen 14 gün içerisinde gerekçe göstermeksizin vazgeçilebildiini de anlatan ahin, nsanlar bir ürünü almaktan vazgeçtiini telefonla belirtmesinler. Tüketiciler yazl bavuru yapmal. Bu bizzat firma da olabilir, hakem heyeti de olabilir ama 14 günü geçirmeden. dedi.

Ana Sayfaya Git