Oduncu esnafı zor günler geçiriyor

Havaların soğumasıyla kış için hazırlıklara başlayan oduncu esnafı, il ve ilçelerden odun gelmediği için mağdur oluyorlar.

Haberler 11.10.2017 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn soumasyla k için hazrlklara balayan oduncu esnaf, Batman, Siirt ve ilçelerden gelen odunlarn anlurfaya gittiini bu nedenle Diyarbakrda odun sknts yaadklarn söyledi.

Oduncu esnaf genel anlamda al ve sattan memnun ancak, odun azln yayor. 30 yldr odun iiyle uratn söyleyen Nedim Naki, çevre il ve ilçelerde bulunan odunlarn Diyarbakra getirilmediini belirtti.

Naki, 30 yla yakndr bu ii yapyorum. Odun skntmz var. Batman, Siirtten odunlarn hepsi anlurfaya gidiyor. Diyarbakra odun gelmiyor. Bizim tüketimimiz Urfadan daha fazla ama buras biraz skntl olduu için, orada piyasa fiyatn biraz fazla söylüyorlar. Burada 340-350 TLye arabann üstünde odun alyoruz. Satmz da 450-500 TLye kadar veriyoruz. Kuru odun fiyatnn tonu 500 TL iken ya odun ise 470 TLdir. dedi.

Esnaf zor günler geçiriyor

Surda yaanan olaylardan dolay etkilendiklerini belirten Naki, Sur içine gelen doalgazdan etkilendik. Ama elimizde u an lokanta ve frn var bir de ev odunlar var. Yani ehrin yakaca azdr, villalar biraz yakacak yakyorlar. çevre köyler yakyorlar. Yani kii 2 ton 3 ton tüketiyor. ifadelerini kulland.

Cezayir çalar ise Ben Sur içinde eskiden arabacydm. olmadn hayvanlarm vard onlarda bir hafta boyunca aç kaldlar. Bir buçuk aydr buraya gelmiim. Burada odun tayorum, kamyon boaltyorum. Burada yaptm iten memnunun ama 2-3 aydan sonra bitiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git