Ofisler eve taşındı

Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecinde, okul ve ofislerden başlayarak her şey eve sığdı. Evden çalışmaya başlayanların, ofis mobilya ve araçlarına olan ihtiyaçları artarken, kullanılmayan ofis mobilyaları ofislerden evlere nakledilmeye başlandı. Pandemi ofis mobilyası üretimini dünya genelinde yüzde 17 azaltırken, boşalan ofislerin eşya taşımacılığına yönelik talebi artırdığını belirten Octovan kurucu ortağı Erhan Güneş, “Ofisler eve taşındı, nakliyede parça eşya taşımacılığı arttı” dedi.

Haberler 08.05.2021 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn kimi sektörleri olumsuz etkilerken kimileri için yeni i frsatlar douruyor. Bu tablodaki en büyük pay sahiplerinden birinin uzaktan çalma olduu görülüyor. Global aratrmalar dünya genelinde irketlerin yüzde 16snn tamamyla uzaktan çalma modeline geçtiini gösterirken, bu durumdan olumsuz etkilenen sektörler arasnda ofis mobilyas dikkat çekiyor. CSIL tarafndan yaynlanan bir rapora göre, dünya mobilya üretiminin yaklak yüzde 10unu temsil eden ofis mobilyas üretimi, pandemi nedeniyle 2020 ylnda yüzde 17 azald. Terk edilen ofislerdeki kullanlmayan mobilyalar satma ve çalanlarnn evlerine gönderme yoluna giden irketler ise nakliye sektöründe eya tamacln hareketlendirdi.

PEK çOK EV, AYNI ZAMANDA BRER OFSE DÖNÜTÜ

Konuya ilikin deerlendirmede bulunan yerli online nakliye platformu Octovan kurucu orta Erhan Güne, Pandemi sürecinde uzaktan çalmaya balayan ve bu çalma modelini kalc hale getirerek ofislerini kapatan irketlerin etkisiyle pek çok ev, ayn zamanda birer ofise dönütü. Ofis sandalyeleri, evrak çekmeceleri, masaüstü bilgisayarla çalanlarn ofis masalar gibi konforlu çalma alan salayan mobilyalar ise çounlukla irket çalanlarnca deerlendirilmek üzere evlere gönderildi veya satlarak yeni sahiplerine ulatrld. Bu eilim, nakliye sektöründe eya tamaclna olan talebi de artrd diye konutu.

OFSLERN TAINMASI GÜVENLR NAKLYEC HTYACINI DA ARTIRDI

Yalnzca ofis mobilyalarnn deil ofislerde kullanlan yazc, masaüstü bilgisayar, fotokopi makinesi gibi hassas cihazlarn tanmasna yönelik taleplerde de ciddi bir art meydana geldiini kaydeden Erhan Güne, Ofislerin tanmas, güvenilir nakliyeci ihtiyacn da artrd. Octovan olarak bizler de tanmak isteyenlerle güvenilir tayclar, uzun arama ve pazarlklara gerek kalmadan tek tkla bir araya getiren platformumuzla bu ihtiyaca yant verdik, vermeye de devam ediyoruz. Nakliye ekiplerinin gerekli evrak ve referanslarn yüz yüze görüerek kontrol ediyor, özel eitimler veriyoruz. Kullanc puanlama sistemiyle en iyi ekipleri belirliyor, talepleri yüksek puanl ve referansl ekiplere yönlendiriyoruz. Tanmatik adn verdiimiz hesaplama aracyla kullanclarn ortalama tanma giderini örenerek herhangi bir sürprizle karlamasnn önüne geçiyoruz. Kredi kartyla ödeme olana sunuyor, tanma esnasnda oluabilecek zararlarn sorumluluunu da biz üstleniyoruz dedi.

KARBON EMSYONUNU AZALTMAK çN EYA TAIMACILIINDA PAYLAIMLI ARAçLAR KULLANIYORUZ

Erhan Güne, eya tamaclnda artan talebi karlarken dünyann sorunlarn da görmezden gelmediklerini belirterek sunduklar paylaml araç seçeneine deinerek u ifadeleri kulland:

klim krizinin ba sorumlularndan biri olan karbon salmnda petrol, mazot ve gaz gibi yaktlarn kulanld tamaclk sektörü de büyük bir paya sahip. Nitekim aratrmalar da karbon emisyonlarnn yüzde 40nn trafikteki araçlardan kaynaklandn gösteriyor. Octovan olarak, tamaclk sektörünün doaya kar sorumluluklarn yerine getirmesi gerektiine inanyoruz ve karbon emisyonunu azaltmak için eya tamaclnda paylaml araçlar kullanyoruz. Nakliye süreçlerinde sunduumuz paylaml araç seçenekleriyle, tek seferde 5 eyann tanabilmesini ve eyalarn 7 gün içinde teslim edilmesini salyoruz. Böylece sürdürülebilir dünya adna üzerimize düeni yapmay ve çan ihtiyaçlarna uygun paylaml ekonomi gibi modellerle sektöre örnek olmay amaçlyoruz.

Ana Sayfaya Git