“Öğrenciler uzun soluklu üretim yapacak girişimlere yönelmeli”

Genç işsizlerin iş bulabilmek yerine kendi işlerini kurmalarını tavsiye eden Eğitimci Abdülkadir Gayretli, “Yeni kurulan işletmelerin büyük çoğunluğunun 1 ila 10 çalışanı bulunan mikro ölçekli işletmelerden oluşuyor. Öğrenciler uzun soluklu üretim yapacak girişimlere yönelmeli ve doğrudan kendi istihdamlarını yaratmalı” dedi.

Haberler 16.06.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜK verilerine göre 2018 yl itibariyle Türkiyede toplam 1 milyon 663 bin iveren giriim bulunuyor. Kendi i yerini kurmak isteyen örencilerinin uzun zamandr mobilya masraflarn karladklarn hatrlatan stanbul Geliim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan Abdülkadir Gayretli, Gençlere, i bulabilmek yerine kendi ilerini kurmalarn tavsiye ediyorum. Üniversite yllarnda ticarete atlmallar. Pandemi sürecinde anladk ki, ithalat brakp yerli üretime geçmemiz gerekiyor dedi.

BAIMLILIKTAN KURTULMALIYIZ

Yeni neslin daha aktif ve daha zeki olduunu belirten Gayretli, Gençlerin kendi parlak fikirleri deerlendirilmeli çünkü onlar farkndalk oluturacak yeniliklerle sanayiyi renklendirecektir. Tekstil ve inaat ürünlerini bile ithal etmeye baladk. Ne yazk ki artk kendi üretimimizi kendimiz yapmamz gerekiyor. Darya duyduumuz bamllktan kurtulmamz gerekiyor diye konutu.

KADIN GRMC SAYISI AZ

Türkiyede kadnlarn igücüne katlm orannn erkeklerin yaklak yars olduunu hatrlatan Gayretli, Kadn giriimci saymz az. 2018 yl itibariyle her 100 iverenin 91,3ünü erkekler geri kalann kadnlar oluturuyor. Öte yandan çalan says arttkça kadn iverenlerin oran da azalyor. Kadnlar ancak mikro iletmelerin patronu olabiliyor diye konutu.

GENç GRMCLER HEYECANLI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan yürütülen 1 Milyon Yazlmc Projesi kapsamnda bugüne kadar yarm milyona yakn kiinin bavuru yaptn ifade eden Gayretli, Online eitimler devam ediyor. Geçtiimiz günlerde yerli bir yazlm firmasnn, 1,8 milyar dolara ABD merkezli bir firmaya satlmas da genç giriimcileri heyecanlandryor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git