OGS kaldırılıyor, HGS kalıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart'tan itibaren Otomatik Geçiş Sisteminin (OGS) kaldırılarak, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin sadece Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsil edileceğini duyurdu.

Haberler 15.02.2022 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KGMden yaplan açklamada, otoyol ve köprü geçi ücretlerinin, OGS ve HGS olmak üzere iki ayr ücret toplama sistemi üzerinden tahsil edildii belirtildi.

HGS KALIYOR

Ücret toplamada iki sistemin olmasnn, otoyol kullanclar yönünden gielerden geçilerde karklklara neden olduuna iaret edilen açklamada, i yükünün azaltlmas ve verimliliin artrlarak vatandalara daha iyi hizmet verebilmek adna, 31 Marttan itibaren OGS kaldrlarak otoyol ve köprü geçi ücretlerinin HGS üzerinden tahsilatna devam edilecei bildirildi.

OGS abonesi araç sahiplerinin maduriyet yaamamalar için gerekli tüm önlemlerin alnaca, OGS cihaznn alnd banka tarafndan ücretsiz

HGS etiketi verilecei ve hesaplarn HGSye dönütürülecei aktarlan açklamada, Dönütürme ilemleri aamasnda ve sonrasnda kullanclar otoyol geçilerini rahatlkla yapabilecek ve herhangi bir aksakla meydan verilmeyecektir. denildi.

Ana Sayfaya Git