Okul kantinlerine sıkı denetim

Tarım ve Orman Bakanlığınca, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde okul kantinleri sıkı takibe alındı.

Haberler 28.08.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl tarafndan yeni eitim öretim dönemi öncesinde okul kantinlerine yönelik sk takip balatld. Bakanlkça, 2018-2019 eitim öretim ve yaz döneminde denetlenen 47 bin 805 kantinden mevzuata uygun olmayan 195ine idari para cezas kesildi.

Edinilen bilgilere göre, Tarm ve Orman Bakanl, tüketici saln koruma hedefi dorultusunda gda konusundaki çalmalarn okul kantinlerine yönelik olarak da sürdürüyor.

Bakanlkça yaymlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallar Yönetmelii ve Klavuzu ile iletmeler için özel hijyen kurallar belirlenirken, kantinlerde çalan bütün personel için ayrca hijyen eitimi alma art getirildi.

Bu kapsamda, Tarm ve Orman, Salk ile Milli Eitim bakanlklar koordinasyonunda hijyen eitimleri düzenlenerek toplamda 45 bin 29 kantin çalan ve Milli Eitim Bakanl personeline eitim verildi.

Düzenleme dolaysyla 2015 ylnn bandan itibaren hijyen eitimi almam kiilerin kantin ve yemekhanelerde çalmasna izin verilmiyor. Gelen talepler dorultusunda eitimlerin düzenlenmesine devam ediliyor.

Bakanlkça, en hassas tüketici gruplarndan olan örencilerin gda güvenilirlii konusunda bilinçlenmesine yönelik 2018-2019 eitim öretim döneminde bin 370 eitim verildi ve 130 bin 174 örenciye ulald. 2023 ylna kadar sürecek bu çalmalarla ülkedeki tüm okullarda örenim gören çocuklarn eitim almas hedefleniyor.

Bakanlk tarafndan, 2011 ylndan bugüne kadar tüm eitim öretim dönemlerinde okullar, yaz okullar ve kamplarda bulunan kantin ve yemekhaneler her sömestirde bir kez olmak üzere ylda en az 2 kez denetleniyor. Bu çerçevede, 2018-2019 eitim öretim ve yaz döneminde kantinlere 47 bin 805 denetim gerçekletirildi. Denetimlerde mevzuata uygun olmad belirlenen 195 kantine idari para cezas uyguland.

Veliler ve örenciler Alo Gda Hattna bavursun

Resmi kontrollerle okul kantin ve yemekhanelerinin genel ve özel hijyen artlarnn tespiti ve kantinde satlan gdalarn Türk Gda Kodeksine uygunluu denetleniyor.

Bakanlk tarafndan, tüketiciler ve özellikle çocuklarn salnn en üst düzeyde korunmas ve salkl bir toplumun oluturulmas adna gelecek dönemde de çalmalar aralksz sürdürülecek.

Bakanlkça, veliler ve örencilerin, okul kantinlerinde karlatklar olumsuzluklar mutlaka bakanln 174 Alo Gda Hattna bildirmesi talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git