Okul servislerine mesleki yeterlilik!

Hak-İş'ten okul servis şoförlerine "mesleki yeterlilik belgesi" uyarısı

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak- Konfederasyonu, okul servis oförleri için 3 Eylül 2020den itibaren mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olacan belirterek, bu tarihe kadar tüm okul servis oförlerine belge almalar uyarsnda bulundu.

Hak- Genel Bakan Mahmut Arslan, Mesleki Yeterlilik Kurumunun (MYK) 2006da nitelikli insan kaynann olumas için kurulduunu anmsatarak, Hak-in, içi temsilcisi olarak 14 yldr MYK yönetiminde yer aldn söyledi.

Konfederasyon bünyesinde 2012de kurduklar Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezinin (MEYEB) ardndan MYK ile ilikilerini daha da güçlendirdiklerini ifade eden Arslan, mesleki yeterlilik belgesi verme ve snav düzenleme yetkisi olan MEYEBin, kurulduu günden bu yana 10 binlerce çalana belge verdiini bildirdi.

- Örencilerin güvenle gidip gelmesi için önemli

MEYEB okul servis oförü, köprülü vinç operatörü ve çelik kaynakçsnn da aralarnda olduu 10 meslekte snav düzenleyip belgelendirme yaptn vurgulayan Arslan, unlar kaydetti:

Resmi Gazetede 25 Kasm 2017de yaymlanan Okul Servis Araçlar Yönetmelii ile mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olan meslekler arasna okul servis oförleri de eklendi. Düzenlemeye göre, 3 Eylül 2020den itibaren okul servis araçlarn kullanan oförlerin, MYK mesleki yeterlilik belgesine sahip olmas gerekiyor. Tüm servis oförleri, söz konusu tarihe kadar belgelerini almal. Bu 18 milyona yakn örencimizin evden okula, okuldan eve güvenle gidip gelmesi için çok önemli.

- TOBB ve TESK ile i birlii

Arslan, okul servis oförlüünün en kritik mesleklerden biri olduunu vurgulayarak, mesleki yeterlilik belgesiyle servis oförlerinin daha eitimli ve ilerinde daha yetkin olacan anlatt.

Hak- bünyesindeki MEYEBin sahip olduu güçlü altyapyla okul servis oförlerine belge vermeye baladna deinen Arslan, bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile i birlii içerisinde olduklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git