Önce huzur ardından turist geldi

Farklı din, dil ve kültür mensuplarının bir arada yaşadığı hoşgörünün sembol kenti Mardin, sağlanan huzurla turistlerin gözde kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Haberler 03.06.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Dantel gibi ilenen talarn her mevsim ayr renge dönümesiyle ziyaretçilerine adeta tarihe yolculuk yaptran Mardin, salanan huzurun ardndan turizmden payn yeniden alyor.

Geçen yl PKK tarafndan bölge genelinde gerçekletirilen saldrlar nedeniyle ziyaretçilerin gelmekte imtina ettii Mardin, güvenlik güçlerince gerçekletirilen operasyonlar sayesinde salanan huzurla eski günlerine döndü.

Farkl din, dil ve kültür mensuplarnn bir arada yaad hogörünün sembol kenti Mardine yln ilk 4 aynda gelen turist saysnda geçen yln ayn dönemine göre yüzde 93 art oldu. Ziyaretçilerin özellikle tatil günlerini tercih etmesi dolaysyla hafta sonlar otellerde yer bulma sknts yaanyor.

Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine, ilde salanan huzur ortamyla turizm sezonuna iyi bir balangç yapldn söyledi.

Yaklak 45 gündür kent genelindeki otellerin doluluk orannn hafta sonlar yüzde 100e ulatn aktaran Yaman, Bu yln ilk 4 aynda geçen yln ayn dönemine göre turist saysnda yüzde 93 art var. dedi.

Bu artn turizm iletmecilerin yüzünü güldürdüünü vurgulayan Yaman, öyle devam etti:

Hafta sonlar younluktan sokaklarda yürüyecek yer yok. Bu younluk artarak inallah devam edecek. Hükumetimizin çabasyla bölgemizin huzura kavumas, yurt dnda ve Türkiyenin farkl illerindeki vatandalarmzn da dikkatini çekiyor. 2 hafta önce Midyat ilçemizde bir otelin açl gerçekletirdik. Kapanan tesislerden açlan tesislere doru bir hareketlilik balad. nallah bu devam edecek.

Mardinde hafta sonlarnda yer bulmak çok zor

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei (MARTOD) Bakan Özgür Azad Gürgör, Mardinde 6 bin 500 yatakl 44 otel bulunduunu iaret etti. Midyatta 15 gün önce bir otelin açlnn yapldn, 2 hafta içerisinde de bir otelin daha hizmete gireceini aktaran Gürgör, turizm hareketliliinden büyük memnuniyet duyduklarn belirtti.

Salanan huzur ortamnda Büyükehir Belediyesi ve Mardin Valiliinin gerçekletirdii organizasyonlarn da büyük katksnn olduunu ifade eden Gürgör, Mardin turizmde eski günlerine dönmeye balad. Mardinde hafta sonlarnda otellerde yer bulmak çok zor. dedi.

Bu hareketliliin bir yla yaylmas durumunda kentin turizmde hak ettii yere ulaacan dile getiren Gürgör, unlar söyledi:

Geçen yl kapanan otellerimiz vard. imdi açlan otellerimiz oluyor. Huzurun ve tantmn olmad yerde turizm olmaz. Bunlar da salannca Mardine zaten gelmek isteyen misafirlerimiz akn etmeye balad. Turizmin bir yla yaylmas için organizelerimiz oluyor. Özellikle bu aylarda youn bir talepler var. u anda otellerdeki doluluk oranlarmz hafta sonlar yüzde 100ü buluyor. 6 bin 500 yatamz var, 6 bin 500 yatamz daha olsa gene dolard. Hafta içinde ise otellerimizin doluluk oranlar yüzde 50 civarnda.

Odalarmz 15-20 gün öncesinden doluyor

Reyhani Kasr Oteli Genel Müdürü Esra irin ise daha önce i merkezi olarak kullanlan tarihi yapnn 6 yl önce otele dönütürülmesiyle kente gelen misafirlerin arlandn anlatt.

Bölgede geçen yl yaanan terör olaylarndan dolay turizmin ksmen sekteye uradna dikkati çeken irin, bu yl salanan huzur ortamyla turizmde hareketlilik baladn söyledi. Gelen taleplerden mutlu olduklarnn altn çizen irin, imdiden Eylül ve Ekim ay talep alyoruz. Bütün otellerimiz dolsun esnafmz da kazansn istiyoruz. Özellikle hafta sonlar ve tatil günleri turizm younluu yaanyor. Odalarmz 15-20 gün öncesinden doluyor. Bu hareketliliin bir yla yaylmasn arzu ediyoruz. diye konutu.

Mardine gelirken ksmen bir tedirginlik yaadklarn ancak bu endienin tamamen yersiz olduunu gördüklerini bildiren Eyüp Ka, Gelmek isteyen herkese tavsiye diyoruz. dedi.

Asl Kaygn da Mardindeki tarihi ve kültürel varlklar gönül rahatl ile gezmenin tadn çkardklarn vurgulad.

lk defa kente geldiini belirten Yasemin Altnsöz de Mardinin çok güzel ve tarihi bir ehir olduunu, huzur içerisinde gezdiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git