Önce huzur sonra yatırım geldi

Terörün gölgesinden kurtulan Şırnak, önce huzura sonra yatırıma kavuştu.

Haberler 26.02.2021 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 yl önce yaanan terör saldrlarnn ardndan yürütülen operasyonlarla huzur ve güven ortamnn tesis edildii kentte, çevre ve ehircilik Bakanl öncülüünde, ilgili bakanlklar ve kurumlar, Valilik ve görevlendirme yaplan belediyenin katklaryla yürütülen çalmalarla büyük bir geliim saland.

Terörden arndrlan rnak, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin kalknmas için hayata geçirilen tevik uygulamas, corafi konumu ve genç nüfusu dolaysyla yatrmclarn ilgi oda haline geldi.

Kentte 5 yllk süreçte tekstil, mobilya, aksesuar, tarm ve süt ürünleri bata olmak üzere çeitli i kollarndaki 233 firma tevik imkanndan yararlanarak kent merkezi ile Cizre, Silopi ve dil ilçelerinde yatrm yapt.

Bu sayede 1798 kii istihdama kavuurken, yatrmlardan 71i yeni tip koronavirüs ile mücadelenin youn yaand son bir ylda gerçekleti.

rnaka salgn sürecinde kazandrlan yatrmlarn salad üretim ayn zamanda 426 kiiye de i ve a oldu.

DEVLET BÖLGEDEK YATIRIMCILARA POZTF AYRIMCILIK YAPIYOR

Vali Ali Hamza Pehlivan, bölgede terör örgütünün 40 yldr devam eden menfur saldrlar nedeniyle yatrm anlamnda da büyük skntlar yaandn söyledi.

2015-2016 yllarnda çukur kazlarak gerçekletirilen saldrlar sonucu yaanan skntlara kar devletin hzl bir ekilde yaplanma sürecine gittiini ve bu sayede huzurun salandn belirten Pehlivan, Huzur iklimiyle i insanlar kentimizde irili ufakl i yerleri açt. Yatrmclarmz, giriimcilerimizi tevik etmek için biz de modeller ortaya koymaya çalyoruz. dedi.

Pehlivan yakn zamanda tekstil fabrikas kurmak isteyen bir yatrmcnn bavuru yaptn aktararak, kendisine rnak Üniversitesi Kampüsünde yer verildiini, fabrikann kurulmas ile ksa vadede 300, ilerleyen süreçte ise 1000 kiiyi istihdam salayacan bildirdi.

Silopi ve Cizre ilçelerimizde giriimcilerimizin OSBlere ilgileri ve yatrmlar var. diyen Pehlivan, unlar kaydetti:

Devletimiz bölgemizde yatrmclara pozitif ayrmclk yapyor. Silopide gelecek ay kurulacak Tekstilkent yatrmclarmza bir zemin olacak. Cizrede Gelitirme Merkezi (GEM) kuruluyor. Tabi ki bu admlar yatrmclarmz tarafndan duyuldukça, yatrmclar geldikçe arkasndan dier yatrmclar tevik ediyor. Merkezdeki OSByi de en ksa zamanda hazr hale getirip, buray da yatrmclarmza uygun hale getireceiz. Bata tekstil olmak üzere OSBlere olan ilgi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Yatrm demek istihdam demek. Salgnn bertaraf olmasyla sonuçlarn çok daha iyi olacan düünüyorum.

KENT CAZBE MERKEZ HALNE GELD

Kentte güne enerjisi sektöründe yatrm yapan i insan brahim Halil Erkan, 2015 ylnda yapt yatrm planlamasn, terör örgütünün saldrlar nedeniyle ertelemek zorunda kaldn söyledi.

rnakta salanan huzurla erteledii yatrmn gerçekletirme kararn aldn belirten Erkan, 23 bin metrekarelik alan üzerinde 12 milyon liralk sermaye ile yatrm gerçekletirmi olduk. Bunun devam da gelecek. Yerli ve yabanc i insanlarnn burada yatrm yapmalar gerektiine inanyorum ki yatrmlar son zamanlarda art gösterdi. Kent, son 3 yldr cazibe merkezi haline geldi. Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklar açsndan Türkiyenin enerji potansiyeli en yüksek alanlarndan biri konumunda buras. ifadelerini kulland.

rnakta tekstil yatrm yapan i insan Reit Baer de imdilik 50 kiiye istihdam saladn, salgn nedeniyle vardiyal çalmak zorunda kaldklarn, salgnn ardndan istihdam saysn 100e çkarmay hedeflediini kaydetti.

Irakn kuzeyine ihracat yaptklarn dile getiren Baer, Huzur ortamnn devamn diliyoruz. u anda çok güzel bir ortam var. nallah her ey daha güzel olacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git