Onlar da kadro istiyor

Diyarbakır’da hastane bilgi yönetim sistemi hizmet personelleri, taşeronlara tanınan kadro hakkının kendilerine de verilmesini talep etti.

Haberler 01.01.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 43 olmak üzere Türkiye geneli yaklak 3 bin hastane bilgi yönetim sistemi çalan 23 Aralk 2017 tarihinde çkan 696 sayl kanun içinde kararname (KHK) ile taeronlara tannan kadro hakkn kendilerinde verilmesini talep etti. Konu ile ilgili olarak merkez Yeniehir ilçesi Gazi caddesindeki bir kafede toplanan hastane bilgi yönetim sistemi çalanlar basn açklamas yapt.

KADRO STEDLER

çalanlar adna açklamay yapan Abdulkadir Deniz, yllarca emek verip, çaltklar kurumlarda, kadro ümidiyle beklediklerini belirtti. Deniz, Son çkan 696 sayl KHKnn 83. maddesinin 2. bendinden hastane bilgi yönetim sistemi, hizmet almlarnda çalan personeller, personel çaltrlmasna dayal olmayan hizmet almlar kapsamna alnd ve personel çaltrlmasna dayal olarak deerlendirilmeyecei belirtilmitir.

Oysaki bizler personel çaltrlmasna dayal olarak kurumlarda görev yapmaktayz. KHK 83 maddesinin 2. bendinden geçen kriterleri tadmz halde ayn maddenin 2. bendinde kapsam d brakldk. 2. maddede geçen kriterler omuz omuza çaltmz dier hizmet alm personellerini kapsarken neden bizleri kapsamamtr. KHK 83. maddesinde bizimle ilgili oluan belirsizliin düzeltilerek bizlerinde kadro çalmas kapsamna alnmamz devlet büyüklerinden arz etmekteyiz ve büyük bir umutla gelecek müjdeyi bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git