Onlara şehirli olduklarını hissettireceğiz

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin'in Derik Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, belediye hizmetleriyle terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Haberler 26.10.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca KHK gerei yaplan görevlendirmenin ardndan Derik Belediyesince halkn bekledii hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi için hummal bir çalma gerçekletiriliyor. Sokak, cadde, park, bahçe ile okullarda temizliin yapld ilçede, yol ve kaldrm yenileme çalmalar sürüyor.

Kaymakam Safitürk, belediye hizmetlerinin en uzak köylere kadar ulamas hedefiyle ilçeye yönelik hazrladklar projeleri ve yürüttükleri çalmalar AA muhabirine anlatt.

- Onlara ehirli olduklarn hissettireceiz

Kendilerine verilen görev dorultusunda vatandaa hizmet etmek amacyla ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade eden Safitürk, bu kapsamda ilçede çalmalarn baladn belirtti.

Safitürk, Büyükehir Yasas kapsamnda yaplan düzenlemelerle ilçe snrlarnn belediye hizmet snrlar içine dahil edildiini hatrlatarak, ancak belediye hizmetlerinin krsalda çok az hissedildiini dile getirdi.

Hizmetlerin her alanda gerçeklemesi ve en ücra yerlerde bile hissedilmesi için çabada bulunacaklarna deinen Safitürk, lçe merkezinin nüfusu 20 bin, krsaldaki nüfus ise 40 bin. 72 köyümüz var onlara ehirli olduklarn hissettireceiz. Belediyenin her türlü imkanyla bu köylerin de emrinde olacaz. diye konutu.

Safitürk, krsalda yaayan nüfusun da tüm belediye hizmetlerinden yararlanmasn amaçladklarna iaret ederek, bu hizmetleri onlara ulatracaklarn aktard.

Köydeki vatandalarn da çöplerinin düzenli ekilde toplanacan ifade eden Safitürk, bunun için gereken sistemi kuracaklarn söyledi. Safitürk, zamanla tüm ilçe snrlarn kapsayacak ekilde temizlik hizmetlerini geniletmi olacaklarn vurgulayarak, Örnein tüm köylerdeki okul bahçeleri düzenlenecek. Bu çalmaya baladk. lk etapta Koçyiit köyümüzde 5 bin metrekare alanda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalmalarn balattk. ifadelerini kulland.

- 4 tesis için proje hazr

Temel felsefemiz, Derikte yaayan insanlarn mutlu ve keyifli olmalarn salamak sözlerine yer veren Safitürk, bunun için de çalmalar çok yönlü sürdürdüklerini belirtti.

Safitürk, ilçe merkezinin 4 ayr noktasnda çocuklarn ve gençlerin spor yapabilecei, elenebilecei, büyüklerin de rahat nefes alabilecei 4 tesis için proje hazrladklarn ve inaat çalmalarna balandn anlatt.

- Mardinin en büyük fitness salonu

Kaymakam Safitürk, ilçenin önemli bir genç nüfus potansiyeline sahip olduuna dikkati çekerek, Derikli gençlere hitap edecek ekilde Mardinin en büyük fitness salonunu 1,5 ay sonra hizmete açacaklarn dile getirdi.

- Terörün etkisini ortadan kaldracaz

lçede terörün yaratt olumsuz etki olduuna iaret eden Safitürk, bunu gidermek için turizm gezileri ile kadn veliler için yakn mesafede tur düzenlediklerini vurgulad.

Safitürk, olumlu yansmalar nedeniyle bu gezilerden çocuklarn da faydalanmasn salayacaklarn bildirerek, lçede geçen yl 25 Kasm ve 19 ubatta maalesef çukur kazlm, barikat kurulmutu. Bunun halkmz üzerinde büyük bir olumsuz etkisi vard. Yapacamz belediye hizmeti ile terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldracaz. Vatandalar için Derikte yaamann cazibe haline geldii bir ortam oluturacaz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git