Online alışverişte influencer etkisi

Sosyal medya kanalıyla online alışverişi tercih edenlerin sayısı her geçen gün artarken, Instagram üzerinden gerçekleşen alışveriş toplamda yüzde 58’i buldu

Haberler 12.07.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketicilerin alveri tercihlerinde sosyal medya içerikleri her geçen gün daha da etkili hale gelirken her 5 kiiden 1inin, Instagram üzerinden ürün tantm yaparak para kazanan influencerlar veya ünlü kiilerin yönlendirdii linklerden alveri yapt belirlendi.

GfK aratrma irketinin Online Alveri Alkanlklar Aratrmasndan yaplan derlemeye göre, aratrmaya katlanlarn yüzde 97si internet kullandn, her 10 kiiden 7si de online alveri yaptn belirtti.

Kadnlarn yüzde 74ü online alveri yaparken bu oran erkeklerde yüzde 67ye dütü.

Corafi bölgelere bakldnda yüzde 91 ile en yüksek orana sahip Ege Bölgesini, yüzde 78 ile Marmara ve yüzde 77 ile ç Anadolu takip etti. Online alveri yapanlarn orannn en düük olduu bölge ise yüzde 49 ile Akdeniz oldu.

Türkiyede 15-44 ya grubu, 45 ya üstü gruba kyasla daha fazla online alveri yapt.

Online alverite influencer etkisi

Online alveri yapan her 10 kiiden 4ü e-ticaret sitelerini tercih etti. Erkeklerin yüzde 45i bu kanal kullanrken kadnlarda bu orann yüzde 38e dütüü ortaya çkt.

Tüketicilerin alveri tercihlerinde sosyal medya içerikleri her geçen gün daha da etkili hale gelirken, online alverilerde Instagram üzerinden gerçekleen alveri toplamda yüzde 58i buldu.

Instagram kaynakl alveri kanallarnn banda yüzde 28 ile Instagramdaki butiklerle dorudan iletiime geçmek yer ald. Bu oran kadnlarda yüzde 38, erkeklerde yüzde 18 olurken, markalarn Instagram reklamlar veya paylamlar üzerinden alveri yaptn belirtenlerin oran ise yüzde 26 olarak belirlendi.

Online alveri yapan her 4 kiiden 1i e-ticaret sitelerinin Instagram reklamlar veya paylamlar üzerinden, her 5 kiiden 1i ise Instagramdaki influencer veya ünlü kiilerin yönlendirdii linklerden ürün satn aldn belirtti.

Instagram dndaki alveri kanallarna bakldnda online alveri yapanlarn yars markalarn web sitelerini kullanrken, bu oran Akdeniz bölgesinde yüzde 67ye ulat.

Ana Sayfaya Git