Online pamuk alım satımı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil’in başkanlığında bir araya gelen bölgedeki preseli pamuk alıcıları ve satıcıları, elektronik ortamda pamuk alım-satımı yaptı.

Haberler 15.10.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Bakan Engin Yeilin bakanlnda bir araya gelen bölgedeki preseli pamuk alclar ve satclar, elektronik ortamda pamuk alm-satm yapt.

Diyarbakrda beyaz altn olarak nitelendirilen pamuun elektronik ortamda alm ve satmn gerçekletiren DTB Bakan Engin Yeil, elektronik ortamda balatlan online alm satmn bir ilk olduunu belirterek, borsada oluan fiyatn Diyarbakr pamuu için ulusal ve uluslararas pazarda referans fiyat olarak kabul göreceini söyledi.

PAMUK ALIM-SATIMI

Bölgede bulunan preseli pamuk alclar ve satclarnn bir araya geldii online sat seans hakknda bilgi veren DTB Bakan Yeil, öncelikle borsaya gelen pamuun analiz sonuçlarnn sisteme ilendiini belirterek, Analiz sonuçlarna göre sat sistemine kaytl alc ve satclarn cep telefonlarna katlm linkleri gönderilmektedir. Fiyat artrma yolu ile yaplan seans süresinin tamamlanmas sonrasnda önce satcya gönderilen SMS ile alc bilgisi ve sözleme düer. Satn onaylanmas halinde ayn ekilde alcya da satcnn bilgileri ve sözleme gönderilmektedir. Her iki tarafn onay ile online sat ilemi gerçeklemi olur. Böylelikle seans sonrasnda oluan fiyatlarn daha effaf olacan ve haksz rekabetin önüne geçeceine inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git