Örnek alınca patron oldu

Siirt'ten çocuk yaşta göç ettiği İstanbul'da arkadaşları sayesinde tekstil sektörüyle tanışan Veysel Göktaş, memleketinde kurduğu fabrikada 70 kişiye iş imkanı sağladı.

Haberler 03.10.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Veysel Gökta (32), küçük yata ailesiyle stanbula tand. Buradaki eitiminin ardndan Selçuk Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi ktisat Bölümünü bitiren Gökta, ticarete atld.

Tekstil sektörüyle ilgilenen arkadalarn örnek alan Gökta, önce çeitli fabrika ve atölyelere tekstil malzemesi satt, 4 yl önce de stanbulda tekstil atölyesi kurdu.

Doup büyüdüü ve çocuk yata ayrld memleketine vefa borcunu ödemek isteyen Gökta, yaklak 2 ay önce de 6. bölge teviklerinden yararlanarak Siirtte 2 bin metrekarelik alanda fabrika kurdu.

Fabrikada 70 kiiyi istihdam eden Gökta, isizlik ve maddi imkanszlk yüzünden ayrld memleketinde fabrika açmaktan mutluluk duyduunu söyledi.

Devletin sunduu teviklerden yararlanarak ilerini daha da büyütmeyi amaçladn belirten Gökta, Arkadalarm örnek alarak tantm sektörde daha önce stanbul ve anlurfann Siverek ilçesinde tekstil atölyeleri kurdum. Yatrm baka yerde yapacamza memleketimize gelip yapalm dedik. Yaklak 2 ay önce bu tekstil fabrikasn açtk. Bu konuda tecrübemiz snrsz. dedi.

Sektörde ksa vadede 300, uzun vadede bin kiiye istihdam salamay hedefliyoruz. ifadesini kullanan Gökta, u anda fason üretim yaptklarn, deneyimli personelde yeterli sayya ulatktan sonra imalata geçeceklerini anlatt.

Personele ihtiyaçlar olduunu dile getiren Gökta, vatandalardan fabrikaya gelerek ie balamalarn istedi.

Devlet yetkililerinin gerekli destei sunduunu ve hassasiyet gösterdiini vurgulayan Gökta, unlar kaydetti:

Tekstil emek isteyen bir itir, kalifiye eleman saysn yakaladmz takdirde firma olarak i konusunda hiçbir endiem yok. malata kadar yurt içi ve yurt d her ürünü burada çkarabiliriz. Siirtli gençlerle beraber inallah kentimiz için hayrl olur. Daha iyi yerlere geliriz. Dier tekstilci arkadalara sesleniyorum, onlar da mutlaka Siirte gelsinler 6. bölge teviklerinden yararlansnlar.

Gökta, merkezde kurulu fabrikay büyütmek için Siirt Organize Sanayi Bölgesine tanmay planladklarn da sözlerine ekledi.

Fabrikada ustaba olarak çalan Songül Yaar, içilerin 3 aylk bir deneme sürecinin ardndan makine kullanmaya baladklarn söyledi.

Kalifiye eleman sknts yaadklarn belirten Yaar, Fabrikamz yeni açld. Burada personel yetitirmek için, üretime her türlü katkda bulunmak için urayoruz. diye konutu.

siz gençleri fabrikaya beklediklerini dile getiren Yaar, gençlerin burada meslek edinme imkan bulacaklarn kaydetti.

- Burada olduum için kendimi ansl hissediyorum

çalanlardan Saliha Güne de bir ay önce ie baladn, hem meslek örendiini hem de para kazanarak aile bütçesine katkda bulunduunu aktard.

Güne, sizliin olduu bir zamanda burada tekstil atölyesinin açldn örenince hemen bavurdum, çok mutluyum. Aile bütçeme katkda bulunuyorum. yi koullarda çalma ortammz var. Burada olduum için kendimi ansl hissediyorum. dedi.

çilerden Emine Erbek de Ön lisans mezunuyum. Geleceime katkda bulunmak için buraya geldim. Para biriktiriyorum. ifadesini kulland.

Muhammed Furkan Tren de meslek örenmek için çalmaya baladn, kendilerine memleketlerinde böyle bir imkan sunulduu için mutlu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git