Ortak ATM kullanım ücretleri sınırlandırılacak

Bankacılık sektöründe ortak ATM kullanımının etkin hale getirilmesi amacıyla gelecek yıl kullanım ücretlerine sınırlamalar getirilmesi planlanıyor.

Haberler 03.11.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt içi tasarruflarn artrlmas için gelecek yl bireysel emeklilik sistemini gelitirme çalmalarna ek olarak, tüketici kredilerinde aamal gelir bazl borçlanma sistemi, lüks ve ithalat younluu yüksek tüketim mallar için caydrc vergilendirme ve bilinçli tüketimin tevik edilmesi gibi düzenlemelere gidilecek.

Bu kapsamda, tüketici kredilerinde aamal gelir bazl borçlanma sistemine geçilmesi amacyla ksa vadede sadece ihtiyaç kredisi türü için kredi/gelir oran uygulamas hayata geçirilecek.

Borç servisi oran uygulamas için de gerekli veri altyaps oluturulacak.

Maliye Bakanlnca, Kalknma Bakanl ve Hazine Müstearl i birliinde uluslararas yükümlülükler gözetilerek, lüks ve ithalat younluu yüksek tüketim mallar tespit edilerek caydrc vergilendirmeye gidilecek. ÖTVye tabi listeler gözden geçirilerek, kapsam dnda bulunan lüks ve ithalat younluu yüksek tüketim mallar kapsama alnacak.

Sermaye Piyasas Kurulu Finansal Okuryazarla likin Ulusal Strateji ve Eylem Plan belirlenen takvim çerçevesinde uygulanacak.

Finansal eitim programlarnn etkinliinin deerlendirmesinde kullanlacak yöntemler tespit edilecek ve çeitli kesimlere yönelik finansal eitim programlar yürütülecek. Ayrca kamusal ve özel emeklilik sistemleriyle ilgili farkndalk çalmas yaplacak. Milli Eitim Bakanl ile yürütülecek ortak bir çalma kapsamnda öretmenlerin Milli Eitim Bakanl Biliim Sistemleri üzerinden sertifikalandrlmas salanacak.

- Yerli üretim ATM kullanm artrlacak

Bankaclk sektöründe ortak ATM kullanmnn maliyetleri azaltlarak, sistem daha etkin hale getirilecek. Yerli üretim ATM kullanmnn artrlmasna yönelik altyap güçlendirilecek. Bu çerçevede ortak ATM kullanm ücretlerine de snrlamalar getirilecek. Ortak ATM ilem seti de artrlacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlnca ilgili kurulularn koordinasyonunda bilinçli tüketimi tevik edecek nitelikte broür, bilgilendirme kitapç gibi yaynlar hazrlanacak ve hedef kitlelere datlacak.

Ana Sayfaya Git