OSB’de proyem açılışı yarın!

Diyarbakır OSB, yeni bir tarımsal üretim kompleksi kazanıyor. Matlı Grubu şirketlerinden Proyem'in Diyarbakır OSB'deki tesislerinin temeli yarın, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'ın katılımıyla atılacak.

Haberler 01.09.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Matl Grubu irketlerinden Proyem ; Bursa-Karacabey, Konya, Tekirda-çorlu, Manisa-Turgutlu, Samsun, Gaziantep, Burdur ve Ankara-Polatl tesislerine temelini ataca Diyarbakr yem tesisi ile 9. halkay da ekliyor. Proyemin 9.sunu hayata geçirecei Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesindeki Diyarbakr Yem Kompleksinn temeli yarn Sanayi ve Teknoloji Bakanmz Mustafa Varankn katlmyla atlacak.

YEM ÜRETM KOMPLEKS

Proyem Diyarbakr, 79.950 m alan üzerinde kurulacak ve 42.000 m kapal alanda konumlandrlacak. Saatte 100 ton yem üretim kapasitesi olan tesis için yllk 100 bin ton tahl alm yaplacak ve bölgedeki tarm faaliyetleri hareketlenecek. Güneydou Bölgesinde yapm devam eden baraj ve sulama projeleri ile artacak olan bitkisel ürünlerin hayvan beslenmesinde kullanlmasyla hem hayvancla hem tarma çift yönlü katk salanacak. Saatte 100 ton msr kurutabilen tesis sayesinde msr ekiminin art gerçekleecek. 150 bin ton depolama kapasitesine sahip tesiste 250 çalan ve dolayl i frsatlaryla 1000 kiiye yeni i frsat sunulacak. lk etapta aylk 10 bin ton ve 5 yl içinde ayda 20 bin ton sevkiyat gerçekleeceinden lojistik sektörüne ve istihdamna da katklar olacak tesis, çatsndaki güne enerji panelleriyle de çevreci bir yaklamla örnek olacak.

BN K STHDAM EDLECEK

Ömer Matl Akademi ile verimlilik odakl bilimsel çalmalar ve AR_GE faaliyetleri yürüten Proyem, Diyarbakr tesisinde yeni bir ilki daha hayata geçirerek proses içerisindeki ön öütme ve son üründe müslü hatt ile yem çeitliliini artrmay da hedefliyor.

Son yatrmn Diyarbakra yapan Matl irketler Grubu, 11 irket, 9 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000in üzerinde çalan, 81 lde 1000e yakn bayii ile ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.

1965 ylndan bu yana küçük bir aile irketinden kurumsal bir yapya ve global bir irkete dönümeyi baaran Matl irketler Grubu, çiftçilerimizle omuz omuza çalarak verimlilik esasl çalmalarna Diyarbakr tesislerini de ekleyecek olmann gururunu yayor.

Ana Sayfaya Git