OSB’de yatırım!

Diyarbakır OSB Kovid-19 salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu

Haberler 12.11.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bu yl 22 firmaya yer tahsisi yapld.

Diyarbakr OSB Yönetim Kurulu Bakan Mustafa Fidan gazetecilere yapt açklamada, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin kalknmas için hayata geçirilen tevik uygulamas sayesinde, Diyarbakrn da içinde yer ald 6. bölgenin yatrm için cazip hale getirildiini söyledi.

915 hektardan oluan OSBde 242 fabrikann üretimde, 53 fabrikann ise proje ve inaat aamasnda olduunu belirten Fidan, bu fabrikalarda yaklak 8 bin 500 kiinin çaltn bildirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid,19) salgnna ramen OSBye yatrmlarn hzla sürdüüne iaret eden Fidan, Diyarbakrn, tevik uygulamas, corafi konumu ve genç nüfusu dolaysyla yatrm için çok uygun olduunu vurgulad.

FIRSATI GÖRÜNCE PARSEL ALMAYA KARAR VERD

Bakan Fidan, salgn döneminde yatrm için bavuran 22 firmaya yer tahsisi yaptklarn dile getirerek, Büyük yatrmlarn her birinin maliyeti 300 milyon lira civarnda. Yatrmclardan biri sadece Diyarbakr gezmeye gelmiti. Diyarbakrdaki frsat görünce buradan parsel almaya karar verdi. Buraya 200 milyon lira yatrm yapacak. Diyarbakr insannn ilgisini, scak yüzünü gördükleri için yatrmlarn buraya çektiler. ifadelerini kulland.

6. bölgede yatrm yapan giriimcinin yaklak 1000 lira sigorta primi yerine 100 lira ödediini vurgulayan Fidan, öyle konutu:

Kurumlar vergisi hemen hemen sfr dolayna tekabül ediyor. Bunun gibi çok önemli tevikler var. kinci önemli konu da batda artk içi çaltrmak zor çünkü maliyetler çok artt. Batdan douya doru yatrm kaymas var, bu yöneli en çok da Diyarbakra doru. Batda bir personel 5-6 bin liraya mal oluyor. Burada ise asgari ücret ödeniyor. Ayrca çalabilecek genç bir nüfusumuz var.

DYARBAKIRI STHDAM ÜSSÜ YAPACAIZ

Diyarbakr istihdam üssü yapacaz. diyen Fidan, Diyarbakr Orta Dounun merkezinde, Suriye ve Iraka çok yakn Mersin liman ile Gürcistana 500 kilometre mesafede. Niye istihdam üstü olmasn ki? Tek hedefimiz o. Amacmz istihdam saysn artrmak, çünkü baka Diyarbakr yok. En büyük eksikliimiz olan artma tesisimiz de 3 ay sonra hizmete açlacak. diye konutu.

SKUR GRUP 50 MLYON AVRO DAHA YATIRIM YAPIYOR

Merkezi Kahramanmara olan SKUR Grup Diyarbakr temsilcisi Ekrem Kul ise 2014 ylnda Diyarbakrda 30 milyon avroluk yatrmla 340 kiinin çalt iplik fabrikasn hizmete açtklarn hatrlatt.

Diyarbakr OSBde 400 kiinin istihdam edilecei 50 milyon avro tutarnda tekstil entegre fabrikas kuracaklarn kaydeden Kul, ehrin, sunduu imkanlar dolaysyla ilgilerini çektiine iaret etti.

Kul, giriimcileri Diyarbakrdaki yatrm avantajlarndan faydalanmaya davet ederek, ehirde fabrika kuracak firmalarn ksa sürede büyük kazanç elde edeceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git