OSB'ler Bilişim Vadisi ile dijitalleşecek

Bilişim Vadisinin yürütücü olduğu "Sanayide Dijital Dönüşüm Analiz Programı" kapsamında, ilk etapta 3 OSB'den 15 firmanın dijital dönüşüm kapasitesi ve ihtiyaçları tespit edilecek

Haberler 19.12.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teknoloji ve inovasyon üssü Biliim Vadisinin dijital teknolojilerin hem tedarikçisi hem kullancs konumunda olan sanayi kurulularna yönelik balatt çalmayla, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) iletmelere dijital olgunluk analizi yaplacak ve bu alanda yol haritas belirlenecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn, KOBlerin dijital üretim ve karar verme teknolojileriyle donatlm olmasn zorunlu hale getirdi. Bu nedenle tüm dünyada olduu gibi Türkiyedeki iletmeler de dijitalleme çabalarn hzlandrd. Türkiyenin en büyük teknoloji gelitirme bölgesi olan Biliim Vadisi de bu çabalara destek olacak önemli bir adm att.

Biliim Vadisinin yürütücüsü olduu Sanayide Dijital Dönüüm Analiz Program çerçevesinde OSBlerdeki sanayi firmalarna dijital olgunluk analizi yaplacak. Analiz sonucunda sanayi kurulularnn dijitalleme alanndaki eksikleri tespit edilecek ve Biliim Vadisi bu sorunlara çözüm önerileri getirecek.

Dou Marmara Kalknma Ajansnn (MARKA) Sanayide Dijital Dönüüm çars kapsamnda hazrlanan program, Otomotiv Yan Sanayi ve htisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), stanbul Madeni Eya Sanatkrlar Sanayi Sitesi (MES) ve Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde uygulanacak.

lk etapta bu OSBlerden 15 iletmenin dijitalleme balamndaki mevcut durumlar, ileyileri, olanaklar, dijital dönüüme bak açlar, ksa ve uzun vadeli projeleri, dönüüm için nelere ihtiyaç duyduklar gibi konular belirlenecek.

Bunlara baklarak KOBlerin dijital olgunluk analizleri gerçekletirilecek. Analiz sonuçlarna göre firmalarn dijitalleme yol haritalar belirlenecek. letmelere dijitalleme sürecinde rehberlik yaplacak. Belirlenen dijitalleme yol haritasyla hem teknoloji tedarikçilerinin yerlilemesi hem de uluslararas pazarda firmalarn daha rekabetçi hale gelmesi planlanyor.

- mzalar atld

Programn tantm, Biliim Vadisi, MARKA ve TOSB novasyon Merkezi arasnda gerçekletirilen Sanayide Dijital Dönüüm Analiz Program mza Töreni ile yapld. TOSBdaki törende, Biliim Vadisi Genel Müdürü Serdar brahimciolu, MARKA Genel Sekreteri Mustafa çöpolu ve TOSB Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Dudarolu sözlemeyi imzalad.

Biliim Vadisi Genel Müdürü brahimciolu, bu imzalarla Sanayide Dijital Dönüüm Analiz Programnn baladn belirterek, lk etapta firmalarmzn her biriyle ayr ayr görümeler yaplacak. Biliim Vadisinin arac olduu danmanlar, anlama yaplan firmalarn çalanlarna eitimler verecek. Fiziki ve teknik incelemeler yapacak. Danmalar firmalarn, üretim süreçlerini analiz edecek. Hangi firmann neye, nasl bir dijital dönüüme ihtiyac olduu tespit edilecek. Bir anlamda firmalarn röntgeni çekilecek. ifadelerini kulland.

Üç ay sürecek çalmann ardndan bir yol haritas çkarlacan bildiren brahimciolu, unlar kaydetti:

Hazrlanan raporlar kapsamnda iletmelere tavsiyelerde bulunacaz. Dijitalleme sürecinde ihtiyaç olan yazlm, nesnelerin interneti, elektronik, haberleme gibi ihtiyaç olan teknolojik ekipmanlarn tedarik sürecinde de bizatihi rol alacaz. Beklentimiz sanayicimizin dijital dönüümünü yerli ve milli kaynaklarla salayabilmek.

- letmeler dijitalleerek küresel rekabette yer buluyor

MARKA Genel Sekreteri Mustafa çöpolu, iletmelerin artk geleneksel yöntemlerle deil dijitalleerek küresel rekabette kendilerine yer bulabildiklerine iaret ederek, Bu noktadan hareket eden Biliim Vadimiz, görev alanmzda bulunan 3 OSBden 15 firmann dijital dönüümünü salayacak. ifadesini kulland.

TOSB novasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanolu, otomotiv sektöründe dijitallemenin olmazsa olmaz olduunu vurgulayarak, Bu program farkndalk oluturmas açsndan da çok önemli. Firmalar bu farkndalkla birlikte küresel otomotiv pazarnda yerini salamlatracak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git