OSB’lerde üretim yeniden artacak

Kovid-19 salgınının ardından normalleşme sürecinde gerekli tedbirleri alarak kapılarını açacak fabrikalar, OSB'lerde üretimi artıracak

Haberler 05.05.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn dolaysyla üretimine ara veren veya yavalatan otomotiv, tekstil gibi sektörlerdeki baz fabrikalarn gerekli tedbirleri alarak yeniden kaplarn açmas, Türkiyede sanayi üretiminin üçte birini gerçekletiren organize sanayi bölgelerinde (OSB) üretim artn beraberinde getirecek.

Kovid-19 sonras normalleme takviminin oluturulmas ve tedbirlerin kademeli olarak esnetilmesine ilikin çalmalar, tüm sektörler ile bakanlklar arasnda e güdüm ve koordinasyon halinde sürdürülüyor.

Salgnn durdurulmas ve yaylmann önlenmesinin ön planda olduu, gerekli tedbirlerin alnd normalleme plannn Bilim Kurulunun da görüü dorultusunda hazrlanmas bekleniyor.

Bu dönemde üretimin devam ve çalan salna yönelik Kovid-19 tedbirlerini hzla hayata geçiren Sanayi ve Teknoloji Bakanl, normalleme dönemi için de hazrlklarn yapyor.

Türkiyede sanayi üretiminin yüzde 33ünü gerçekletiren OSBlerde, Kovid-19 sürecinde üretimine ara veren veya yavalatan sektörlerdeki fabrikalarn yeniden çalmaya balamasyla sanayi üretiminin de toparlanma sürecine girecei deerlendiriliyor.

- Sanayi üretimini koruyan ülkeler avantajl

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluu (OSBÜK) Bakan Memi Kütükcü, üretimlerine bir süre ara veren otomotiv, tekstil gibi sektörlerin arlkl olduu OSBlerde nisan aynda elektrik tüketiminde yüzde 50yi bulan düüler yaandn söyledi.

OSBlerde elektrik tüketiminin üretimin öncü bir göstergesi olduunu belirten Kütükcü, Elektrik tüketiminde nisan aynda otomotiv, tekstil, beyaz eya gibi sektörlerde düü yaand ancak bu sektörlerimiz üretime geri dönmeye balad. Bu geri dönülerle birlikte sanayi üretiminde bir toparlanma sürecine doru yol alacaz. dedi.

Sanayi üretimini koruyan ülkelerin salgn sonrasnda avantajl konuma geçeceine dikkati çeken Kütükcü, OSB camias olarak Türkiyenin salgnla mücadelesinde, üretim cephesinde yer aldklarn ve ülkenin sanayi üretimini ayakta tutmak için olaanüstü çaba gösterdiklerini bildirdi.

- Üretime devam eden OSBler örnek bir duru sergiledi

Kütükcü, OSBÜK olarak sürecin en bandan bu yana Türkiyede üretimin mutlaka devam etmesi gerektiini vurguladklarn anmsatarak, bu konuda tüm tedbirleri alarak üretimlerini sürdüren OSBlerin örnek bir duru sergilediini dile getirdi.

Bütün OSBlerin tedbirlerini eksiksiz alarak üretimlerine devam ettiini anlatan Kütükcü, unlar kaydetti:

Bu konuda OSBÜK olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile birlikte OSBlerimize rehberlik ediyoruz. OSBlerimizde Tedbir Al, çalann Koru, Üretime Devam Et Türkiyem sloganyla bir kampanya balattk. Bu kampanya 30 binin üzerinde iletmenin üretim yapt, 2 milyon çalann dorudan istihdam edildii OSBlerimizde ciddi karlk buldu. Bizim bu dönemdeki en önemli iki önceliimiz çalanlarmzn saln ve iletmelerimizi korumak.

Ana Sayfaya Git