OSB'lerde yeni dönem

OSB'lerin iç ve dış kaynaklardan kullandıkları kredilere verilecek faiz desteğinde asgari yatırım tutarı, kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak yatırımlar için 500 bin lira, normal yörelerdeki yatırımlar için 700 bin lira ve gelişmiş yörelerde yapılacak yatırımlar için 900 bin lira olacak.

Haberler 12.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OSBlerin kuruluunda sanayi odalarnn yer almas zorunlu tutulurken, bu bölgelerdeki organlarnn görev süresi 4 yla çkarld

HABER MERKEZ

Organize sanayi bölgelerinin (OSB) iç ve d kaynaklardan kullandklar kredilere verilecek faiz destei belirlendi. Bu destekten yararlanabilmek için asgari yatrm tutar, kalknmada öncelikli yörelerdeki yatrmlar için 500 bin lira, normal yörelerdeki yatrmlar için 700 bin lira ve gelimi yörelerde yaplacak yatrmlar için 900 bin lira olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, OSBlerdeki katlmclara verilen hizmetlerin daha ksa sürede hayata geçirilebilmesi amacyla bu bölgelerin tüm faaliyetlerine kredi verilebilecek. OSBlerin iç ve d kaynaklardan kullandklar krediler için de kredi faiz destei salanacak. Destek için asgari yatrm tutarlar, kalknmada öncelikli yörelerde yaplacak yatrmlar için 500 bin lira, normal yörelerde yaplacak yatrmlar için 700 bin lira ve gelimi yörelerde yaplacak yatrmlar için 900 bin lira olarak tespit edildi.

Yönetmelikle OSBlerin kurulu, yapm ve iletilmesiyle ilgili usul ve esaslarda da deiiklik yapld. OSBlerin kurulu aamasnda kurum ve kurulularn katlma pay yatrmas, sanayi odalarnn kuruluta bulunmas zorunlu hale getirildi.

- Görev süreleri 4 yl olacak

OSBlerin yan sra Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluuna (OSBÜK) ilikin hükümlerde de deiiklie gidildi. OSB ve OSBÜK organlarnn görev süresi 4 yla çkarld. OSB katlmclarnn müteebbis heyete dahil olmalarna imkan saland. Huzur hakk ödemelerine ilikin esaslar belirlendi.

Düzenlemeyle OSBlerin, mühendislik ve müavirlik hizmetlerinin bakanlk kredisiyle desteklenmesi kararlatrld.

OSBler tarafndan kurulacak gayrimenkul yatrm ortaklklar (GYO) araclyla bu bölgelerde katlmclara üst yapl/üst yapsz parsel satlmas, kiralanmas imkan verildi.

Söz konusu bölgelerde bürokrasinin azaltlmas ve mevzuatn sadeletirilmesi kapsamnda bilgi ve belgeler elektronik ortamda bakanla gönderilebilecek.

Ana Sayfaya Git