OSB’lerdeki mesleki eğitime ilgi artıyor

Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 40’ını gerçekleştiren organize sanayi bölgelerindeki mesleki ve teknik liselere ilgi her geçen yıl artıyor.

Haberler 19.08.2021 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluu (OSBÜK) Bakan Memi Kütükcü, organize sanayi bölgeleri içerisinde sanayiye nitelikli insan kayna yetitirmek amacyla kurulan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin saysnn 77ye ulatn, örenci saysnn ise 60 bini geçtiini söyledi.

OSBlerdeki mesleki ve teknik eitime artan ilginin son derece memnuniyet verici olduunun altn çizen Kütükcü, Hedefimiz, Türk sanayisinin ihtiyaç duyduu niteliksel dönüümü, OSBlerimizdeki meslek liselerinde yetien bu gençlerimizle birlikte baarmak dedi.

Kütükcü açklamasnda, organize sanayi bölgelerininsanayinin ihtiyaç duyduu nitelikte insan kayna yetitirmek için çok ciddi yatrmlar yaptn vurgulayarak, Gerek teorik ve pratik eitime gerekse fiziki alt yapya yaplan bu yatrmlarn hepsinin ortak amac, gençlerimizin üretennesiller olarak yetimesine katk salamak. u anda Türk sanayisinin en önemli ihtiyac, üretimde katma deeri artracak niteliksel bir dönüüm hamlesi yapmak. nallah bu niteliksel dönüümü, OSBlerimizdeki meslek liselerinde yetien, hem teoride hem de pratikte iyi eitim alm gençlerimizle birlikte baaracaz eklinde konutu.

47 ALAN VE 105 DALDA ETM

Mesleki eitimin sadece Türkiyede deil, dünyann her yerinde istihdam piyasasnn en önemli faktörü olduunu vurgulayan Kütükcü, unlar söyledi: Organize sanayi bölgelerimiz, mesleki eitim konusunda elini tan altna koyarak, istihdam odakl, sanayinin ve üretimin ihtiyaç duyduu nitelikte insan kayna yetitirmeye younlam durumda. u anda organize sanayi bölgelerimizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizin says 77ye, örenci says ise 61 bin 172ye ulat. Bu örencilerimiz toplamda 3 bin 698 öretmen, 2 bin 556 derslik ve bin 50 atölyede elektrik-elektronik teknolojisinden endüstriyel otomasyon teknolojilerine, makine ve tasarm teknolojilerinden biliim teknolojilerine kadar 47 alan ve 105 dalda eitim alyorlar.Yine OSBlerimizdeki bu meslek liselerinin pek çounda örencilerimize burs, yurt, staj ve i garantisi gibi imkanlar sunularak, örencilerin sadece eitimlerine odaklanmas destekleniyor.

EN BÜYÜK LG ELEKTRK-ELEKTRONK TEKNOLOJSNE

OSBlerdeki meslek liselerinde en fazla ilgi gören ilk 5 alanlailgili de bilgi veren Kütükcü, en yüksek ilgiyi Elektrik-Elektronik Teknolojisi alannn gördüünü aktararak, sözlerini u ekilde tamamlad:

Toplam örencimizin yüzde 30u Elektrik-Elektronik Teknolojisi alannda eitim alyor. Ardndan Makine ve Tasarm Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Biliim Teknolojileri ve Kimya Teknolojisi alanlar geliyor. Bu alanlarn tamam, sanayicilerimizin, i dünyamzn ihtiyaçlar dorultusunda açlan ve örencilerimizin de youn ilgi gösterdii alanlar.

Ana Sayfaya Git